12 av 16 slutspelslag redan klara i U21-VM

Foto: J Schlosser

När vi når står inför den sista dagen av gruppspelsmatcher i U21-VM är tolv av 16 slutspelslag redan klara. Här reder vi ut förutsättningarna. 

U21-VM i Algeriet spelas med ett gruppspel och ett tillhörande slutspel, där de fyra bästa lagen från varje grupp avancerar vidare. Redan nu – alltså innan den sista omgången i varje grupp spelas – står det klart att tolv av 16 slutspelslag redan är klara. I grupp A och grupp B är samtliga fyra lag redan säkra, däribland Sverige.

Här kan klicka för att läsa mer om vilka matcher som spelas idag och hur du gör för att se dessa.

Här kan du klicka för att läsa mer inför Sveriges match mot Slovenien.

Grupp A

Tyskland och Norge ligger i topp av grupp A. I nuläget ser det ut som att tyskarna ska ta hem gruppen utan större problem. Därutöver är Färöarna och Ungern redan klara för slutspelet.

Grupp B

Förutom Sverige – som redan är klara som fyra i gruppen – går även Danmark, Slovenien och Frankrike vidare från den här gruppen. I nuläget toppar Frankrike gruppen på samma poäng som Slovenien. Danmark skuggar en poäng bakom. Resultaten i sista omgången avgör placeringarna i gruppen, men det är alltså redan klart att Sverige slutar sist av de fyra lag som går vidare.

Grupp C

Här är det klart mer spännande. I nuläget är det bara Tunisien och Spanien – som redan har vunnit gruppen – som är klara för slutspel. Därtill gör Ryssland (3p), Makedonien (4p) och Brasilien (4p) upp om övriga två platser. Här kommer den sista omgången fälla avgörandet. Tänk på att det är inbördes möten som skiljer lagen ut om poängen är samma.

Grupp D 

Island och Kroatien ligger i topp av tabellen och gör upp om gruppsegern. Båda är klara för slutspel. Argentina behöver bara en poäng mot Marocko för att bli klara för slutspel, medan Saudiarabien möter hemmanationen Algeriet i en direkt avgörande match klockan 20:00. Vinnaren av den är garanterat en plats i slutspelet. Ett oavgjort resultat räcker för båda om Argentina förlorar sin match. Då ska sägas att Marocko – som Argentina alltså möter – ligger hopplöst sist i gruppen.

Här kan du se alla gruppers tabeller.

Samtliga slutspelsklara lag 

Tyskland
Norge
Färöarna
Ungern
Frankrike
Slovenien
Danmark
Sverige
Spanien
Tunisien
Island
Kroatien

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here