Wolff briljant i Tysklands Norgevinst

Andreas Wolff. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Norge såg trötta och bleka ut, medan Andreas Wolff var briljant i dagens placeringsmatch. Tyskland hade total kontroll och vann bataljen med 28-24. 

Norge mot Tyskland i en match om femteplats. Ingenting som dessa lag drömt om inför mästerskapet, men spela skulle den göras. Den drygt 6000 personer stora publiken var med på noterna och hejade fram respektive landslag.

Andreas Wolffs strålande start gjorde att det var Tyskland som övertygade mest under matchinledningen. Norge kom i ett konstant jaktläge, och varje gång de hade chans att ta över ledningen så räddade Wolff. Faktum är att våra nordiska grannar inte var i ledning en enda gång under den första halvleken.

Tyskland, med en mur i Wolff i målet (45 i räddningsprocent), gick till halvtidsvila med 16-13.

Tysk dominans

Norge såg både omotiverade och trötta ut efter pausvilan, och inte blev det bättre av att Wolff fortsatte dominera i det tyska målet. Tyskland fick en fin variation i anfallsspelet och gav inte Norge en chans att ens krypa närmare.

Efter den bleka inledningen ryckte Norges försvarsspel upp sig, vilket gjorde att Tysklands enkla mål blev betydligt färre. Det i kombination med att Torbjørn Bergerud vaknade till liv gjorde att Norge lyckades krypa närmare.

Men så sa tyskarna ”hit men inte längre” och växlade upp igen. Norge var egentligen aldrig riktigt nära att hota Tyskland, utan de vitklädda vann matchen med 28-24.

Dagens vinst innebär att Tyskland fick revansch från förlusten i huvudrundan (26-28) och slutar på en femteplats i detta VM.

Andreas Wolff utsågs till matchens bästa spelare och landande tillslut på drygt 45 i räddningsprocent.

Målskyttar Norge: M. Gullerud 6, H. Reinkind 4, S. Barthold 2, T. Grøndahl 2, K. Gulliksen 2, C. O’Sullivan 2, S. Sagosen 2, K. Bjørnsen 1, G. Johannessen 1, P. Overby 1, M. Rød 1

Målskyttar Tyskland: J. Golla 5, K. Hafner 5, L. Witzke 5, L. Stutzke 3, R. Dahmke 2, L. Mertens 2, J. Kohlbacher 1, C. Steinert 1