VM: Samtliga tester negativa – utom lagläkarens

Daniel Jerrhag. Photo: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

De svenska spelarna och ledarna fortsätter att coronatestas varje dag i Egypten. Samtliga spelare och ledare har lämnat negativa tester – utom lagläkaren Daniel Jerrhag, som nu har isolerats från den övriga truppen. 

– Jag känner ingen som helst oro för varken min egen eller lagets del då jag hade covid-19 i mellandagarna. Det som gett utslag nu är ingenting annat än döda virusrester och jag mår helt bra, säger han till Handbollslandslaget.se.

Testet som Jerrhag lämnade den 17 januari var positivt och därför har lagläkaren nu isolerats från den övriga truppen, där alltså övriga i truppen lämnat negativa tester.

Jerrhag konstaterades smittad redan den 19 december och har varit friskförklarad sedan den 28 december. Men eftersom han nu lämnat ett positivt test måste han följa IHF:s medicinska protokoll. Jerrhag kan inte göra laget sällskap igen förrän han lämnat två negativa tester.

– Det är väl ödets ironi att jag är en av dem som har tryckt på att de ska göra fler tester. Det är förstås frustrerande, men det viktigaste är att alla spelare och övriga ledare förblir friska, säger han.

LÄNK: Sveriges lagläkare isolerad