Valter Chrintz ansluter till EM-truppen – Daniel Petterssons test positivt

Valter Chrintz ansluter till EM-truppen. Foto: Christoffer Borg Mattisson / BILDBYRÅN.

Högersexan Daniel Pettersson har testat positivt för covid-19 och kommer att vara borta från spel i åtminstone en vecka. I stället ansluter Valter Chrintz under dagen och förhoppningen är att han ska kunna vara spelklar redan i kvällens match mot Tjeckien.

Daniel Pettersson blir den andra spelaren i Sverige som testas positivt för covid-19 under EM. Nu får han, precis som Max Darj, lämna truppen. Enligt EHF:S regler måste de sedan vänta på två negativa test tidigast under den sjunde och åttonde dagen efter det positiva svaret.

Därför reser högersexan Valter Chrintz till Bratislava under dagen och nu jobbas det intensivt för att han ska kunna bli spelklar inför den avgörande gruppspelsmatchen mot Tjeckien i kväll.

– Det är som en final i kväll där vi spelar om en plats i huvudrundan och vi kommer att göra vad vi kan för att få Valter spelklar till kvällens match. Förutsättningarna ändras dagligen för många lag och jag lider med Daniel som fått det tråkiga beskedet att han måste lämna laget tills vidare. Jag hoppas att vi går så långt i turneringen att både Max och Daniel kan komma tillbaka, säger förbundskaptenen Glenn Solberg på handbollslandslagets hemsida.

Enligt samma källa har Chrintz testats regelbundet hemma i Berlin och senast i går gjorde han ett PCR-test som var negativt. Men han måste göra ytterligare ett test, under överinseende av EHF, efter dagens ankomst. Svaret på det testet måste komma innan 19.30, när laguppställningen skall lämnas in.

Delade rum med Jim Gottfridsson

Valter Chrintz har Åhus som moderklubb och spelade för Kristianstad innan han blev proffs i Füchse Berlin. Han har gjort 27 A-landskamper och var med i såväl EM 2020 som när Sverige tog silver i VM-förra året.

– Det fanns ingen tvekan när jag fick samtalet sent i går kväll, utan jag ser fram emot att spela EM och försöka hjälpa Sverige framåt i turneringen. Det är alltid en ära att representera Sverige. Jag tror och hoppas på svensk seger i kväll och att vi därmed får spela huvudrundan, säger Chrintz till handbollslandslagets hemsida.

Daniel Pettersson kommer tidigast att vara aktuell för spel igen i en eventuell tredje match i huvudrundan. En ytterligare oroväckande detalj i det hela är att DP har delat rum med Jim Gottfridsson under turneringen. Spelmotorn, som var en av få spelare som visade klass mot Spanien, behövs om Sverige ska kunna gå långt i EM.