Felix Möller redo att axla större roll: ”Det är bara att köra”

Felix Möller. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Ikväll gäller det – Sverige måste ta poäng mot Tjeckien för att nå huvudrundan. Men Max Darj, som lämnat ett positivt covidtest, missar matchen. Dessutom är Oscar Bergendahls medverkan osäker efter den smäll på knäet han fick mot Spanien. Truppens yngste spelare är nu redo att axla en större roll.
– Det är bara att köra. Det är inte svårare än så, säger Felix Möller till Handbollskanalen.

Sverige har problem på mittsex och i försvarsspelet i Max Darjs frånvaro. Dessutom fick Oscar Bergendahl, som stod för ett fint inhopp mot Spanien, en smäll på sitt knä. GOG-spelarens medverkan i kvällens match mot Tjeckien är osäker.

Kvar återstår två mittsexor: Fredric Pettersson och Felix Möller. Den förstnämnde startade  matchen mot Spanien medan Felix Möller fick hoppa in och göra mästerskapsdebut på slutet.

– Det var tråkigt att vi torskade, men kul att få göra debut. Jag förväntade mig inte att få vara med på plan och det är så klart jättetråkigt att Max är borta, men jag får ta med mig de läropengarna, säger Felix Möller till Handbollskanalen.

Vad gick du in i det här mästerskapet med för inställning?

– Jag har mest tänkt att jag är här för att se och lära, men man vet aldrig när chanser kommer och om den kommer ska jag vara så förberedd som möjligt och förhoppningsvis ta chansen.

Går det att nöja sig med att se och lära, eller vill du mer?

– Det är klart att man alltid vill ha mer. Om jag först satt på läktaren ville jag ner på bänken och när jag var på bänken ville jag vara på plan. Nu vill jag bidra ännu mer för att hjälpa laget. Men rollen jag har är att bidra med det jag kan och att sprida energi.

Så om du får en större roll mot Tjeckien, är du redo då?

– Jag känner mig redo – det är bara att köra. Det är inte svårare än så. Det är precis som med Sävehof, jag går in och gör mitt bästa.

Vad innebär det att vara redo för dig?

– Det handlar om att följa med på genomgångarna och lyssna på vad Glenn (Solberg) och ”Boken” (Martin Boquist) säger. Men även att vara i fysisk form och vara rätt förberedd där. När jag inte var med i första matchen låg jag inte och slappade på hotellet utan istället var det intervaller som gällde, säger Felix Möller, som delar rum med Tobias Thulin.

– Det går bra, trots att han är RIK:are, skrattar Möller.

Ikväll väntar match mot Tjeckien och kanske blir det mer speltid för 19-åringen. Men han har redan lyckats med något viktigt, nämligen att spela i ett seniormästerskap för Sverige, något pappa Peter aldrig gjorde och storebror Simon ännu inte har gjort.

– Det är nog det enda jag har varit först med i familjen. Men det är något jag kan leva på länge, avslutar Felix Möller.