Ungerns ”pensionerade” storstjärna kallas med till VM

Laszlo Nagy, Veszprem. Foto: Melczer Zsolt, SEHA League

Ungerns stora högernia Laszlo Nagy pensionerade sig egentligen från landslaget 2017. Efteråt hoppade han ändå in och hjälpte Ungern att ta sig till VM via kval mot Slovenien. Nu rapporterar tyska Handboll World att 37-åringen även följer med till VM.

Den 208 centimeter långa högernian Laszlo Nagy är nästintill en levande legend inom ungersk handboll. 37-åringen är landets femte mesta målskytt genom tiderna med 732 mål på 201 matcher. Och nu kan han addera på den listan i VM-gruppspelet.

Enligt tyska Handboll World är Laszlo Nagy en av de 19 spelare som Istvan Cosknyai tar med sig till VM och Sveriges grupp D. Tanken ska vara att veteranen kan behövas extra mycket i de svåra matcherna mot Qatar, Egypten och Sverige.

– Om Laszlo Nagy kan hjälpa i de tre nyckelmatcherna vore det ett stort misstag att inte kalla honom, säger tränare Cosknyai till Handball World.

– Istvan Csoknyai och Vladan Matics räknar med mig och jag kommer att vara med laget som de andra spelarna – vi tror att det kommer att bli det bästa för laget, säger stjärnan själv om uttagningen till Handball World.

Nagy, som till vardags spelar i ungerska storklubben Veszprem, har haft en berg och dalbana med det ungerska landslaget de senaste åren. Han slutade i Ungern mellan 2009-2012 då han var besviken på förutsättningarna i landslaget som hade bestämts av förbundet.

Det ryktades då att stjärnan, då spelandes i Barcelona, blivit erbjuden ett spanskt pass för att representera Spanien. Men istället skrev Nagy på för Veszprem 2012 och kom då också tillbaka till Ungerns landslag.

Och efter nästa uppehåll under 2017, och en comeback mot Slovenien i kvalet, är det alltså dags för en ny comeback för den svårstoppade högernian. Pass på, Sverige.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here