Ungern tror på avancemang: ”Vi har ingen press på oss”

Zoltán Szita. Photo: Christoffer Borg Mattisson / BILDBYRÅN

Ungern möter Island i den sista gruppspelsomgången och en poäng räcker för att Ungern ska säkra avancemang till huvudrundan. Zoltán Szita är avspänd inför matchen. – Vi har ingen press på oss, säger han till Handbollskanalen.

Ungern gjorde en otroligt bra match mot Danmark och såg länge ut att vinna. Men på slutet orkade det talangfulla ungerska laget inte riktigt hålla uppe spelet och Danmark kom ikapp till oavgjort. 

– Jag är inte besviken över en poäng. Det vore så klart bättre om vi hade vunnit, men en poäng mot Danmark är bra. Det är en stor grej för oss, säger Szita. 

Vad tror du om matchen mot Island?

– Det kommer att bli en tuff match eftersom de har spelat väldigt bra, men jag hoppas att vi kan vinna. Jag är säker på att alla i laget kommer att göra allt för att vinna och jag skulle bli väldigt besviken om vi får åka hem efter matchen imorgon.

För Ungern räcker det med en poäng för att gå vidare till huvudrundan och det kan så klart bli tufft att spela den typen av match, men det håller Szita inte med om.

– Det blir inte tufft, vi har ingen press på oss. Vi är ett ungt lag och har det enklaste jobbet av alla i det här europeiska mästerskapet, avslutar Zoltán Szita.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here