Ungern chockade Island – vände i andra halvlek

Roland Mikler. Foto: Christoffer Borg Mattisson / @borgmattisson

Island såg ut att gå mot en säker seger mot Ungern, men tappade allt spel i den andra halvleken. Ungern vann med 30–28 och är därmed klart för huvudrundan.

Matchen började med att ”handbollens Zlatan”, Bjarki Mar Elisson, gjorde tre mål på drygt två minuter. Då var taket i Kristianstad arena på väg att lyfta. Lagen följdes sedan åt en bra stund under den första halvleken innan Island kunde dra ifrån, mycket tack vare en pånyttfödd (?) Aron Palmarsson och en viss Björgvin Pall Gustavsson i mål. 17–12 var ställningen i paus.

Ungern hade otroligt svårt att hänga med i det snabba isländska spelet och framförallt superkvicke Aron Kristjansson ordnade fram utvisningar på ungerska spelarna, tre till antalet bara under den första halvleken.

I den andra halvleken spelade Ungern upp sig rejält, samtidigt som Island slarvade en del framåt. Därför blev det också nerv i matchen och med lite mer än fem minuter kvar kvitterade Ungern. De fortsatte sedan att köra på medan det såg rejält stressat och ängsligt ut i Island.

En riktig chockförlust för ett Island som nu får ladda om mot Sydkorea på måndag. Ungern är redan klart för huvudrundan.