Selbys tre punkter efter Island–Ungern

Aron Palmarsson. Photo: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

Ungern skrällde och besegrade Island med 30–28. Här är Ola Selbys tre punkter efter matchen.

Palmarsson såg (emellanåt) ut som sig själv igen

Mot Portugal levererade Islands största stjärna verkligen inte. Han såg inte ut som sig själv. Men mot Ungern var Aron Palmarsson tillbaka (åtminstone i den första halvleken). Inte till den Palmarsson han var för fyra-fem år sedan, men mycket bättre än han var i öppningsmatchen. Och ska Island gå riktigt långt i turneringen måste Palmarsson upp ytterligare ett par nivåer.

Island tappade spelet helt i den andra halvleken

Från att ha spelat otroligt bra i cirka 35 minuter tappade Island allt spel i den andra halvleken. Istället för att spela som ett lag och hitta bra lägen blev det helt för individuellt i det isländska laget. Chocken var total i Kristianstad arena, även om de isländska fansen gjorde sitt för att väcka Island igen.

Svårt att veta var Ungern står

Ungern har vunnit två av två matcher, men jag tycker fortfarande att det är otroligt svårt att veta var de står. De spelade inte särskilt bra mot Sydkorea och spelet imponerade heller inte nämnvärt mot Ungern. Visserligen var försvarsspelet i den andra halvleken starkt, men i övrigt har jag svårt att se Ungern gå långt i det här mästerskapet.