Tyskland körde över Österrike – klara för match om femteplats

Uwe Gensheimer. Arkivbild. Photo: Ludvig Thunman, Bildbyrån.

I och med Spaniens vinst mot Vitryssland var både Tyskland och Österrike borta från semifinalspel i EM redan innan kvällens drabbning – men det stoppade inte lagen från att kämpa för en seger och eventuell match om placeringar. Österrike visade upp sig stundtals för publiken på hemmaplan – framförallt under den första halvleken – men Tyskland var det starkare laget och tog med sig en bekväm seger med tolv bollar. 

Hemmaspelande Österrike höll ställningarna under de första 15 minuterna, och lyckades gång på gång dra ifrån Tyskland med två mål tack vare ett tufft försvarsspel och en stark vilja framåt. När tyskarna kvitterade till 9-9 i den sjuttonde minuten var det istället just Tyskland som tog greppet om matchen och skaffade sig en tvåmålsledning – mycket tack vare fint målvaktsspel från Johannes Bitter.

Ledningen fortsatte att långsamt ticka iväg för Tyskland, som slutligen gick in i halvtidsvilan med en tremålsledning efter ett sent reduceringsmål från Österrike.

Halvtidsresultat: 13-16

I den andra halvleken var det Tyskland som dominerade matchen totalt. Tremålsledningen från halvtid växte snabbt till fler bollar, och för Österrike dröjde det in i spelminut fem innan första målet satt. Spelet visade på en överlägsenhet från Tysklands sida, trots att målen under de första tio minuterna inte visade på riktigt samma sak. Att Österrike inte längre var med i matchen var dock klart, och frågan som återstod var bara hur många bollar tyskarna skulle vinna med.

De sista femton minuterna fortsatte Tyskland att dra ifrån målmässigt – och vann tillslut en bekväm tolvmålsseger när de fastställde resultatet till 22-34.

Vinsten innebär att Tyskland är klara för match om femteplats i Stockholm på lördag – eftersom de vunnit över både Österrike och Vitryssland som eventuellt kan sluta på samma poäng.

Österrike–Tyskland 22-34 (13-16)

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here