TV-tisdag: Huvudrundan i EM står för underhållningen – Sverige jagar sin tredje vinst

Jim Gottfridsson and Andreas Nilsson. Photo: Michael Erichsen, Bildbyrån.

I den andra huvudrundan spelas under matchen den tredje omgången av fyra. Tre matcher fyller upp kvällen framför TV:n utan problem – och så pass viktiga som majoriteten av matcherna är förväntas det bjudas på både skrällar, överraskningar och besvikelser. 

De näst sista matcherna i den andra huvudrundan spelas under kvällen. I Malmö Arena väntar alltså tre matcher, där Sverige är sist ut och jagar sin tredje vinst i mästerskapet. Samtidigt behöver Ungern en vinst för att ta sig ett steg närmare en semifinalplats – och motståndet kommer med andra ord inte att bjuda på någon enkel match.

Tidigare under kvällen ställs Portugal och Slovenien emot varandra där de båda lagen behöver en vinst för att hålla sig kvar i kampen om en semifinalplats. Detsamma gäller Norge – som har en fördel gentemot de övriga i huvudrundan men inte har säkrat en semifinal ännu. Vinner de mot Island ikväll kan dock biljetterna till Stockholm bokas och väskorna packas – oavsett hur det går under morgondagens match mot Slovenien.

Kvällens matcher

Portugal–Slovenien (16:00)
Norge–Island (18:15)
Ungern–Sverige (20:30)
Alla matcher visas på TV6 och Viaplay.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here