Truppen till första ligalandslaget – Wanne, Thulin och Pujol är med

Hampus Wanne. Foto: © by Ingrid Anderson-Jensen/www.nordlyset-fotografie.com

Den nya satsningen på ligalandslag gick idag vidare då den första truppen presenterades av A-landslagets förbundskapten Kristján Andrésson som är ansvarig även för ligalandslaget.

Den 1-3 maj samlas ligalandslaget för första gången någonsin och det blir i Märsta utanför Stockholm. Där blir det träningspass under ledning av Dennis Sandberg och en träningsmatch mot Ricoh HK i Rosershallen tisdagen den 2 maj klockan 18.00.

Tanken är att detta ska minska glappet från ungdomslandslagen till A-landslaget, så i flera fall kan ni nog se detta som de spelare som är närmast att kliva upp. Här hittar vi också spelare som redan har hunnit debutera i A-landslaget som Hampus Wanne, Emil Frend Öfors och Markus Stegefelt.

Där finns också tre väldigt intressanta spelare från Redbergslid i form av Linus Arnesson, Tobias Thulin och Jonathan Carlsbogård. Även HK Malmö har med tre spelare. Fem av spelarna lirar i Tyskland där exempelvis Pontus Zetterman gjort en stark säsong i andraligan för TuS N-Lübbecke.

– Vilka spelare som blir uttagna kommer nog att skilja från gång till gång beroende på tidpunkt och vad vi vill få ut av just de samlingarna. De spelare som vi nu har tagit ut den här gången tror på inför framtiden och som vi vill testa i landslagsmiljö, säger Kristján Andrésson.

UTTAGNA TILL LIGALANDSLAGETS SAMLING 1–3 MAJ

Målvakter
Niklas Kraft, HK Malmö
Tobias Thulin, Redbergslids IK

Vänstersex
Emil Frend Öfors, Alingsås HK
Hampus Wanne, SG Flensburg-Handewitt

Mittsex
Alexander Morsten, Hammarby IF
Anton Lindskog, HSG Wetzlar

Högersex
Daniel Pettersson, SG Magdeburg
Jim Andersson, HK Malmö

Vänsternio
Markus Stegefelt, HBW Balingen-Weilstetten
Olle Forsell Schefvert, IK Sävehof
Philip Henningsson, IFK Kristianstad

Mittnio
Jonathan Carlsbogård, Redbergslids IK
Josef Pujol, Elverum Håndball
Linus Arnesson, Redbergslids IK

Högernio
Linus Persson, HK Malmö
Pontus Zetterman, TuS N-Lübbecke