Tre punkter efter Sveriges VM-genrep mot Serbien

Hampus Wanne. Foto: Krister Andersson / BILDBYRÅN.

Sverige föll mot Serbien i Halmstad efter att ha tappat en fyramålsledning. Det börjar dra ihop sig till VM och på torsdag spelar Sverige sin premiärmatch mot Brasilien. Här är Handbollskanalens tre punkter efter VM-genrepet:

Hyllningen till ”Bengan”

Halmstad Arena bjöd på en härlig inramning när ”Bengan” Johansson hyllades. På plats fanns flera av hans gamla spelare och sonen Petter Johansson syntes på planen innan avkast. Med 13 medaljer – tre OS-silver, två VM-guld, två VM-silver, två VM-brons och fyra EM-guld – går det knappast att överskåda betydelsen han har haft för svensk handboll. En värdig hyllning till en av den internationella handbollens största profiler genom tiderna.

Appelgren tillbaka

Första landskampen på tre år och den första under Glenn Solberg. Mikael Appelgren fick spela den första halvleken och komma in på ett par straffar i den andra. Det såg bra ut och den rutinerade målvakten kan mycket väl växa fram till en nyckelspelare under VM. Han tyckte själv att det kändes ”drömmigt” att vara tillbaka.

Sverige förlorade

Vi har blivit ganska bortskämda med att Sverige vinner jämna matcher. Halvvägs in i den andra halvleken såg det ut som att det skulle bli ännu en seger, trots att spelet inte riktigt imponerade. Glenn Solbergs landslag förlorar väldigt sällan matcher, men nu hände det – lagom till VM-premiären. Skulle Solberg matchat sina förstaval under slutminuterna hade Sverige kanske fixat det. Förhoppningen var att bredden skulle räcka. Laget innehållet en hel del vinnarskallar och förhoppningsvis ger den här förlusten snarare energi inför turneringen.