Tobias Thulin klar för GOG

Tobias Thulin. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN.

Nu är det klart att den svenska landslagsmålvakten Tobias Thulin flyttar till danska Fyn och GOG, efter en säsong med TVB 1898 Stuttgart i Bundesliga. I GOG – som är klara för final i det danska slutspelet – blir han klubbkamrat med Jerry Tollbring. Kontraktet gäller fram till sommaren 2024.

Efter en säsong i Stuttgart och med EM-guld i bagaget – där den avgörande insatsen mot Polen sticker ut – går resan vidare till den danska ligan för landslagsmålvakten Tobias Thulin. Toppklubben GOG presenterar honom på sin hemsida och huvudtränaren Nikolej Krickau är mycket nöjd med att kunna knyta honom till sig:

– Tobias Thulin är en riktigt duktig målvakt, så vi är otroligt glada för att han ska spela för GOG under de kommande två säsongerna. Han kommer med en fin erfarenhet från den tyska bundesligan och vi är säkra på att med den rollen vi kan ge honom, så kommer hans spel att utveckla sig ännu mer. Så han kommer att kunna förlösa den potentialen vi tycker att han helt klart har.

Tobias Thulin blev utsedd till årets komet i Sverige 2017 när han spelade för Redbergslids IK. Därefter blev det två säsonger i Magdeburg, där han var med och vann EHF European League, innan han anslöt till Stuttgart inför den gångna säsongen.

– GOG är en klubb med stora ambitioner och många duktiga spelare. Jag ser fram emot att komma till en klubb där jag kommer att ha en större roll i laget och få mera speltid. Jag tror att det kommer bli riktigt bra, säger han.

Rekommendationer från de svenska spelarna

GOG:s direktör, Kasper Jørgensen, stämmer in i lovorden:

– Att vi hämtar en svensk landslagsmålvakt och europamästare visar att vi fortsatt vill vara med bland de bästa, då vi vet hur mycket målvakter betyder. Men att han väljer oss visar också att vi är en attraktiv klubb att komma till. Målvakter är eftertraktade spelare, som får många erbjudanden, så vi är stolta och glada över att Tobias Thulin har valt GOG, säger han och fortsätter:

– Vi har ett bra nätverk i den svenska handbollsmiljön och det betyder mycket. Sedan har Jerry Tollbring och Oscar Bergendahl helt säkert också berättat för Tobias Thulin hur det är att spela i GOG. Så när spelare trivs hos oss så smittar det positivt av sig till andra.

Tobias Thulin bekräftar att de andra svenskarna har bidragit till beslutet:

– De talar riktigt varmt om klubben. De trivs bra och är glada för att spela där, och sedan har jag ju sett hur bra GOG klarar sig, bland annat i europeiska turneringar. Så jag gläder mig mycket till att komma i gång med nästa säsong.

I morgon spelar GOG mot Aalborg i den första finalmatchen i det danska slutspelet. Oscar Bergendahl lämnar GOG efter den här säsongen och gör den omvända resan – han spelar för just Stuttgart nästa säsong.

Länk: Svensk landsholdsmålmand till GOG