Superskrällen ett faktum: Tjeckien besegrade Danmark

Hans Lindberg, Danmark. Arkivbild. Foto: Ingrid Anderson-Jensen

EM:s hittills största skräll är ett faktum: Tjeckien besegrade Danmark med 28–27 efter att målvakten Martin Galia gjort sitt livs match.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Danmark var på väg att dra ifrån Tjeckien flera gånger om under matchen men Tjeckien vägrade att ge upp och gick både ikapp och förbi. Anledningarna till att Tjeckien lyckades med superskrällen var flera: först och främst hade man tre spelare som gjorde otroligt bra ifrån sig. Högernian Stanislav Kasparek var väldigt vass, mittnian Ondrej Zdrahala gjorde åtta mål och sist men inte minst målvakten Martin Galia som gjorde sitt livs match. Det i kombination med att Danmark inte gjorde någon bra match överhuvudtaget.

Tjeckiens första match i turneringen slutade med en 15-målsförlust mot Spanien och att man därför skulle gå in och vinna mot en av EM:s största favoriter var inte särskilt troligt. Men när Zdrahala gjorde 27–26 med två minuter kvar såg det riktigt bra ut och efter att Tjeckien senare gjort 28–27 klev Galia fram och räddade Rasmus Lauges läge. Tjeckien kunde sedan hålla ut i 20 sekunder och vinna.

Nu har Tjeckien till och med chans att gå vidare medan Danmark möter Spanien i den sista gruppspelsmatchen. För Danmark handlar det om att samla så mycket poäng som möjligt inför nästa runda.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here