Sverige tog nytt steg mot semifinal

Felix Claar. Foto: Armin Rauthner/Bildbyrån.

Sverige tillhör lagen som växlat upp mest från gruppspel till huvudrunda. Svårare matcher väntar på nytt, på pluskontot från Polenmatchen fanns också en del sparade krafter.

– Jätteskönt med en sån här match, man får vara ganska bekväm och vi kan gå runt på alla spelare, sade Felix Claar efteråt.

Niometaren Claar var med och växlade upp mot Polen. Sverige körde över ett temposvagt motstånd med besked.

– Det var jäkligt stabilt med kanonbra försvarsspel. Det som kommer fram tar Tobias (Thulin) i mål, sade Claar om matchens gigant.

– Jag är skitglad för hans skull, kul att han fick starta. Han kommer igång direkt, i andra halvlek stoppar han väl sex-sju frilägen.

Claar tog själv plats i den ramstarka linan som minimerade utrymmet för Polens distansvarianter.

– Sicko (Szymon) som spelar första halvlek, jag vet inte om han gjorde något mål utifrån. Vi var på honom bra och när de försökte spela in snodde vi inspelen.

Utvecklingen passade förstås blågult, plus avståndet mellan lagen redan i halvtid. Sverige kunde koppla in reservkrafterna i de i andra matchen på ett drygt dygn.

– Det tar lite mer på en om det blir en tajt match i 60 minuter. Nu är det vissa lägen där vi kan dra ner på tempot lite extra istället för att dra upp tempot.

Tyskland på söndag är en oviss opponent med tanke på de ständigt nya coronafallen.

– Vi får se vad de har för lag, det är mycket nya in. Sen känns det som de tar in duktiga spelare hela tiden, det kommer att bli en jättetuff match, sade Claar med koll på förutsättningarna.

– Vi behöver gå fullt för att nå en semi.