SPELARBETYG: Här är betygen efter Sveriges storseger

Tobias Thulin. Photo: Armin Rauthner / BILDBYRÅN

Sverige hade inga större problem med att besegra Polen och här är Handbollskanalens betyg på de svenska spelarna. Betyget mäts i antalet hk-bollar där fem bollar är högsta betyg och en boll är lägsta.

Sverige besegrade Polen och här är Handbollskanalens betyg på de svenska insatserna.

Betygsskalan

5 – Världsklass
4 – Väldigt bra
3 – Bra
2 – Godkänd
1 – Kan bättre

Tobias Thulin
Fick, lite överraskande, chansen från start. Fem räddningar i första halvlek och bara sex insläppta var en bra start, även om Polen inte fick iväg så många avslut. I den andra halvkeken fortsatte Thulin att göra det bra – framförallt dubbelräddningen i mitten av halvleken var något utöver det vanliga.

Jim Gottfridsson
Lite blandad prestation av ”Gotte” där han bjöd på såväl missade skott och tappad markering bakåt som fantastiska offensiva prestationer i form av mål och assist. Räkna med starkare prestationer av mittnian mot Tyskland och Norge.

Jonathan Carlsbogård
Går fortfarande knappt på eget avslut, men i det övriga spelet har Carlsbogård blivit bättre och bättre under EM. Mängder av assist mot Polen och dessutom ett riktigt fint försvarsspel där fotarbetet imponerar.

Hampus Wanne
Inte lika effektiv som tidigare under turneringen – Wanne missade nämligen två av tre avslut i första halvlek. Däremot fortsätter straffskyttet att vara stensäkert.

Isak Persson
Inte mycket speltid i första, men betydligt mer i den andra. Varje gång Persson fick bollen gjorde han något bra med den. Framförallt hans läckra avslut som innebar 16–7 till Sverige var vackert.

Fredric Pettersson
Fint inhopp i det defensiva spelet där han med sin storlek höll bra koll på de stora polska linjespelarna. Lite slarvigt då och då i det offensiva spelet, bland annat då han trampade över. I den andra halvleken däremot var Pettersson säkerheten själv från linjen.

Lukas Sandell
Får en del kritik som jag tycker är helt oförtjänt. Ibland lite för ivrig att gå på avslut, men Sandell är på plan för att det är så han spelar. Helt orädd och skapar ytor för sina lagkamrater med sina satsningar. Bidrog med flera fina assist.

Oscar Bergendahl
Likt sina lagkamrater var Bergendahl påslagen i det defensiva spelet och polska storskytten Sicko åstadkom i princip ingenting. Dessutom en faktor framåt där han gjorde mål och ordnade fram en straff.

Felix Claar
Kom in efter drygt 20 minuter, men bortsett från ett fint genombrott och ett gäng assist syntes Claar inte mycket. Oerhört skicklig på att dra på sig två spelare och hitta sina lagkamrater i bra lägen.

Emil Mellegård
Gjorde det han skulle efter inhoppet med drygt tio minuter kvar av första halvlek. Ibland lite slarviga avslut, men fortfarande ett starkt alternativ till Wanne.

Eric Johansson
Fick spela drygt en kvart i första halvlek och fick aldrig riktigt läge att gå på eget avslut. Däremot hade vänsternian ett fint utspel till Emil Mellegård samt en straff han fixade fram genom ett starkt genombrott. Blandade och gav även i den andra halvleken, jagar fortfarande det där riktiga lyftet.

Valter Chrintz
Bortsett från en tappad passning fick Chrintz inga bollar överhuvudtaget att jobba med i den första halvleken. Men bidrar som alltid med en jäkla energi och framåtanda. Lite orättvist bertyg kanske, men hade Chrintz fått fler bollar att jobba med hade betyget varit högre.

Albin Lagergren
Fick inte riktigt till det i det offensiva spelet, men väldigt stabil bakåt där han är smart och svårpasserad.

Spelade för kort tid för att bedömas

Andreas Palicka, Felix Möller, Karl Wallinius