Sverige till kvartsfinal i VM – körde över ryssarna

Lucas Pellas. Foto: Mathias Bergeld, Bildbyrån

Sverige är redo för kvartsfinal i VM 2021 efter en fullständig överkörning av det ryska förbundslaget. 

Inför VM var Sverige uträknat efter mängder av återbud och lika många debutanter. Efter gruppspel och huvudrunda har vi nu fått kvitto på att det inom svensk handboll finns en enorm bredd. Blågult är nämligen klara för kvartsfinal efter att ha gått obesegrade genom sex matcher.

Det blev en match där allt stämde. Sverige fick en kanonstart och gick upp till 8-2 men visst satt alla och väntade på att matchen skulle jämna ut sig. Det gjorde den aldrig.

För med ett glimrande försvarsspel och en finfin Andreas Palicka i mål gled Sverige ifrån ytterligare. Det var 17-8 i paus med nästan hundraprocentiga insatser från alla. Utom ryssarna då.

I inledningen av andra halvlek gjorde det ryska förbundslaget ett knippe mål men det blev aldrig någon nerv. Istället en fin defilering i mål där Sverige kunde lufta hela truppen och ge VM-debuter till både Oscar Bergendahl och Jonathan Edvardsson.

Till slut skrev vi 34-20 till Sverige och kvartsfinal på onsdag är klar. Där väntar antingen Argentina, Qatar eller Kroatien. Vilka det blir avgörs på måndag kväll.