SPELARBETYG: Magiska prestationer av flera svenskar

Andreas Palicka. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

Sverige körde över det Ryska förbundslaget och här är Handbollskanalens betyg på de svenska spelarna. Betyget mäts i antalet hk-bollar där fem bollar är högsta betyg och en boll är lägsta.

Sverige besegrade Ryska förbundslaget och här är Handbollskanalens betyg på de svenska insatserna.

Betygsskalan

5 – Världsklass
4 – Väldigt bra
3 – Bra
2 – Godkänd
1 – Kan bättre

Andreas Palicka
Palicka hade åtta räddningar bara i första halvlek och 50 i räddningsprocent. ”Palle” var minst lika bra i den andra halvleken – nu är han verkligen inne i det här mästerskapet.

Jim Gottfridsson
Låg som vanligt bakom det mesta i anfallsväg. Tar oerhört mycket stryk och med all bevakning motståndarlagen behöver lägga på ”Gotte” blir det mer utrymme för mittnians lagkamrater.

Hampus Wanne
Wanne fortsätter att vara oerhört effektiv när han kommer i läge. Gjorde mål på allt i första halvlek – från strafflinjen, från kanten och på kontring. Fick vila i andra halvlek.

Jonathan Carlsbogård
Fortsätter att vara oerhört bra bakåt och likt Darj handlar mycket om fotarbete och följsamhet. Framåt tog han rätt beslut i stort sett varje gång och gjorde både mål och assist.

Lucas Pellas
Kom in med tio minuter kvar av andra halvlek och hann göra två mål, ett när Sverige tryckte snabbt på avkast och ett på straff. Säkerligen skönt för självförtroendet, framförallt när han fortsatte att leverera på en ännu högre nivå i andra halvlek.

Daniel Pettersson
Två mål på två avslut i första halvlek och dessutom en delikatess när han efter en övergång satte in en perfekt spärr som öppnade upp för Carlsbogård. Syntes inte mycket efter det, men Pettersson var mycket bra när han väl var inblandad.

Max Darj
Otroligt försvarsspel av Sverige, framförallt i första halvlek, och Darj var då bäst av alla. Vilket fotarbete.

Lukas Sandell
Inledde med att ordna fram en rysk utvisning, men åkte också på två egna utvisningar innan matchen ens hade varat i tio minuter. Kom in igen mot slutet av halvleken och gjorde mål direkt. Bjöd dessutom på en fin kullager och ordnad straff. Fick inte mycket speltid i andra halvlek.

Albin Lagergren
Lagergren är tillbaka i landslaget och fick göra comeback lite tidigare än väntat då Sandell drog på sig en utvisning redan efter tre minuter. Fick spela rätt mycket i första halvlek och gjorde det bra. Spelskicklig och håller dessutom hög klass i försvarsspelet. Mycket speltid blev det även i andra halvlek, vilket är viktigt inför fortsättningen.

Felix Claar
Claar hade en tuff första halvlek då han blev utvisad direkt och stod dessutom för en oprovocerad felpass. Men gjorde också ett fint mål på kontring. Som vanligt duktig bakåt, men syntes inte lika mycket framåt som han brukar.

Alfred Jönsson
Jönsson spelade inte mycket och hade i ärlighetens namn inte sin bästa match. Visade trots allt prov på sitt fina skott.

Mikael Aggefors
Fick spela på slutet när Sverige redan hade avgjort matchen. Inget tacksamt läge att komma in för målvakten, som verkligen försökte.

Oscar Bergendahl
Var på väg hem till Sverige tidigare under dagen, men fick istället spela avgörande match mot Ryska förbundslaget. Under de tio minuter han fick spela visade Bergendahl att han är en skicklig försvarsspelare.

Valter Chrintz
Precis som Bergendahl, Aggefors och Jönsson kom Chrintz in på slutet och fick inte mycket att jobba med. Men måltjuven hann trots allt göra mål.

Anton Lindskog
Kom in med fem minuter kvar av första halvlek och var inte helt lyckosam då han drog på sig en straff och en felaktig spärr. Lite jobbigt i spelet, men fick visa prov på kvicka händer när han bröt en boll och blev dessutom målskytt. En del kvar till toppform dock.

Spelade för kort tid för att bedömas

Jonathan Edvardsson