Sverige finslipar inför EM

Jim Gottfridsson. Foto: Christoffer Borg Mattisson.

Nästa stora mästerskap är EM 2020 som avgörs i Sverige, Norge och Österrike. Arrangerande nationer plus regerande mästarna Spanien har en biljett till mästerskapet och dessa fyra har skapat EHF Euro Cup medan övriga nationer i Europa spelar EM-kval. Sverige möter Österrike hemma i Solna på söndag.

Matchinfo
EHF Euro Cup, Hovet Stockholm
Söndag 16/6, kl. 17:00
Sverige – Österrike

Inbördes möten
2019 Österrike – Sverige 31 – 34
2013 Sverige – Österrike 35 – 28

Läget i laget, Sverige

Turneringen har varit direkt svag av Sverige. Det har blivit fyra förluster på fem spelade matcher och enda segern hittills togs i bortamatchen mot Österrike. Mot Spanien och Norge och Sverige förlorat både hemma och borta och det är naturligtvis ingen bra uppladdning inför EM på hemmaplan, men det ska också sägas att förbundskaptenen Kristján Andrésson laborerat friskt i laget och har också fått en hel del återbud av viktiga spelare.

Jämför man med laget som spelade VM i januari saknas spelare som Albin Lagergren, Niklas Ekberg, Simon Jeppsson, Lukas Nilsson, Mikael Appelgren, Max Darj och Andreas Nilsson i den här samlingen. Många nya och intressanta spelare får chansen att visa upp sig och det är positivt. I onsdags var laget mer eller mindre chanslöst borta mot Spanien och förlorade med 33-25. Laget kan bättre och det vill man nog visa hemmapubliken på söndag.

Läget i laget, Österrike

Österrike har varit lika dåligt som Sverige i den här turneringen och har en seger och fyra förluster. Enda segern var en mycket överraskande sådan i hemmamatchen mot Spanien som slutade 29-28. En match där det var väldigt mycket träningsmatch över Spanien insats och segern ska inte överskattas.

I torsdags ställdes Österrike mot ett Norge som spelade koncentrerat och då var Österrike oförmöget att utmana och förlorade med 28-34. Att Österrike ändå gjorde 28 mål och har också legat runt 30 gjorda i alla matcher i den här turneringen visar att det finns en hel del anfallskapacitet. Kan man få till försvarsspelet till EM kan det nog bli en rolig turnering.

Speltips Sverige – Österrike

Nu gör Sverige och Österrike upp om att undvika jumboplatsen i den här turneringen. Inte speciellt viktigt, men vi tror nog att spelarna i Sverige helst vill undvika den förnedringen på hemmaplan mot ett lag som Österrike. Efter den klena insatsen mot Spanien i onsdags blir det knappast några problem att finna tändvätska. Dessutom är det många spelare i nuvarande trupp som inte kommer att få så många fler chanser att visa upp sig för förbundskaptenen och det gäller att visa att man vill vara med i EM i vinter.

Vi räknar med ett taggat Sverige och då ska det inte vara någon diskussion vart segern hamnar. Vi letar odds på klar Sverige-seger och även målrikt. Kom ihåg att spela ansvarsfullt och ta reda på vad som utgör en bra bonus på casino innan du börjar spela.