Svenskt målvaktspar i Aarhus – Nora Persson lämnar Kristianstad

Nora Persson. Foto: Kristianstad HK

Nora Persson har bestämt sig för att lämna Kristianstad HK för spel i Aarhus United, det skriver den danska klubben i ett pressmeddelande. Därmed blir det ett helsvenskt målvaktspar i Aarhus kommande säsong då Martina Thörn sedan tidigare gjort klart med flytt dit.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Martina Thörn har gjort det riktigt bra i Randers HK men det står alltså klart sedan tidigare att den tidigare svenska landslagsmålvakten kommer att spela i Aarhus kommande säsong. Nu blir det alltså ytterligare en svensk målvakt i Aarhus då talangen Nora Persson bestämt sig för att lämna Kristianstad HK.

– Nora är en riktigt duktig ung målvakt som har potential att bli landslagsspelare i framtiden. Nu får hon möjlighet att lära sig massor av Martina och samtidigt bli del av en trupp med unga och ambitiösa spelare. Det är inga tvivel om rollfördelningen men vi vill ge Nora en trygg plats att utvecklas i, säger Aarhus Uniteds tränare Heine Eriksen i pressmeddelandet.

Nora Persson kom till Kristianstad HK från H43 Lund och har fått en hel del speltid under säsongen, bland annat i Europaspelet.

– Jag har hört mycket positivt om Aarhus United och klubbens önskan att bygga upp laget med unga talanger. Det tilltalar verkligen mig – och samtidigt får jag fantastiska möjligheter att lära av Martina Thörn varje dag, säger Nora Persson.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here