Svagt EM av Ungern – försöker nu övertala Nagy

Jim Gottfridsson, SG Flensburg-Handewitt. Foto: Ingrid Anderson-Jensen, www.nordlyset-fotografie.com

Ungern lyckades inget vidare under EM i Kroatien och det var knappast mästerskapsstarten Ljubomir Vranjes behövde som ny förbundskapten. I juni möter man Slovenien i playoff till VM och nu försöker det ungerska handbollsförbundet övertala Laszlo Nagy att göra comeback.

EM i Kroatien var Ungerns första med Ljubomir Vranjes som förbundskapten. Visserligen saknade man en del spelare och hamnade i en tuff grupp, men Ungern förlorade samtliga matcher och därför är det lite krisläge i landslaget. Framförallt eftersom alltid luriga Slovenien väntar i playoff till VM. Skulle man misslyckas med att ta sig till VM är det kris på riktigt, något man så klart vill undvika.

Nu skriver ansedda Balonmano Actual på Twitter att det ungerska handbollsförbundet försöker avtala Laszlo Nagy att göra comeback i landslaget. Dessutom ryktas det om att man vill få med Momir Ilic och Renato Sulic.

36-årige Ilic spelar just nu i Veszprem, men har gjort över 100 landskamper för Serbien. Sulic har gjort 100 landskamper för Kroatien, så det är två rutinerade herrar som man försöker locka över.

Vad tror ni, kan de här tre herrarna höja Ungern och få laget att nå VM?