Ystads IF ändrar på tränarposten

Pierre Gaum. Foto: Ystads IF HF

Pierre Gaum har varit tränare för Ystads IF:s damlag sedan säsongen 2012-13. Men årets säsong blir den sista för Gaum – YIF har nämligen valt att inte förlänga kontraktet med tränaren.

ANNONS

Gaum började träna YIF säsongen 2012-13, då man hade gemensamt lag med Pandora. Gaum har tagit upp laget hela vägen till division 1, där man i år gör sin första säsong någonsin.

Men trots bra resultat från Gaum och hans lag har klubben alltså valt att inte förlänga hans kontrakt, det skriver klubben på sin hemsida.

– Beskedet att inte få fortsätta som tränare för damlaget kom lite som en chock, då dessa intentioner varken visats eller sagts under säsongens gång. Samtidigt så vet jag hur spelreglerna ser ut i den här branschen. Nu har jag 2 månader kvar och kommer, som jag alltid gjort, fortsätta att ge allt för att Ystads IF ska ha ett damlag i division 1 nästa år, säger Pierre Gaum.

Michelle Seifert är sportsligt ansvarig för damlaget och säger så här:

– Vi är jättetacksamma för den tid och engagemang Pierre har lagt ner för Ystads IF Dam under alla dessa år han har varit här. Men vi känner nu att det är dags för en ny röst för tjejerna och har därför valt att inte skriva nytt kontrakt med honom. Pierre har verkligen gjort ett fantastiskt jobb med Ystads IF Dam och vi önskar honom stort lycka till framöver och vi hoppas att vi får se honom i annan roll i Ystads IF igen.

ANNONS
Annonslänk: Se alla matcher från Handbollsligan och utvalda matcher från SHE med C More Mycket Sport.
ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here