Sportbladet avslöjar: Kristján Andrésson klar för Rhein-Neckar Löwen

Foto: Ludvig Thunman, Bildbyrån

Det är Aftonbladet och Johan Flinck som står för dagens stora avslöjande – att Sveriges förbundskapten Kristján Andrésson är klar för Rhein-Neckar Löwen nästa sommar. Andrésson kommer dock att fortsätta som förbundskapten till OS 2020. 

ANNONS

Bara minuter efter att Sverige bokat VM-biljetten kommer Sportbladet med avslöjandet att Sveriges förbundskapten tar över den tyska storklubben nästa sommar. Kontraktet sträcker sig över tre år.

I Tyskland kommer Andrésson att ersätta dansken, tillika förbundskaptenen i Danmark, Nikolaj Jacobsen. För svensken blir det hans första klubbjobb sedan Guif 2016. Så det har gått snabbt för den lugna, kalkylerande unga tränaren som med all rätt hyllats för sitt jobb som förbundskapten.

I Rhein-Neckar Löwen kommer han som känt är inte att vara ensam om att snacka svenska. I klubben finns Andreas Palicka, Mikael Appelgren, Jerry Tollbring och även Jesper Nielsen nästa säsong. Det hinner säkert bli fler till 2019. Och han kommer till en klubb där traditionen gör att en andraplats är ett misslyckande. Så Andrésson kommer inte dit för att få putsa på laget för länge, han är där för att börja putsa pokaler, och en chans att ställa sig hos de största på alla nivåer.

Då önskar vi Lycka till Kristján, än så länge är det Tack så mycket Kristján!

LÄNK: Avslöjar: Andrésson klar för tyska storklubben

ANNONS
Annonslänk: Se de bästa matcherna från Champions League och Bundesliga med Viaplay Sport.
ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here