Speltips från ATG: Sverige – Bosnien & Hercegovina

I samarbete med ATG & Spelbloggare.se

Bosnien-Hercegovina står för motståndet när det svenska herrlandslaget spelar EM-premiär på torsdagskvällen. Matchen spelas i den slovakiska huvudstaden Bratislava. Men hur kommer matchen egentligen att sluta? Vi rekar ett spännande odds från ATG.

Efter VM-silvret förra året är Sverige nu en av favoriterna inför EM-turneringen i Slovakien och Ungern. Danmark gäller som den stora förhandsfavoriten om vi frågar ATG, där ett spel på danskt EM-guld ger 2.10 gånger insatsen. Sverige är den näst mest troliga EM-vinnaren till 5.50 gånger pengarna, med Frankrike (7.00) och Spanien (8.00) som främsta utmanare.

Som alltid är det viktigt att få en stark start på turneringen. Sverige tillhör Grupp E, en grupp som består av Spanien, Tjeckien och Bosnien-Hercegovina. ATG:s odds på att Bosnien-Hercegovina vinner Grupp E är hela 101 gånger pengarna. Av oddsen att döma är det alltså en överkomlig uppgift som väntar Sverige i torsdagens EM-premiär.

Bosnien-Hercegovina är allt annat än en klassisk handbollsnation, men så sent som 2016 klarade man faktiskt 27-27 hemma mot Sverige i den sommarens VM-kval. Sverige hade visserligen vunnit med åtta bollar på hemmaplan dagarna innan, varpå dubbelmötet i princip redan var avgjort.

Corona – ett problem för båda lagen

Med stor säkerhet blir covid-19 en återkommande faktor i hela det här mästerskapet, med spelare som riskerar att missa matcherna om de smittas. I Bosnien-Hercegovina har det tidigare i veckan kommit glädjande besked kring stjärnmålvakten Benjamin Buric. Han är nu tillbaka i EM-truppen efter att tidigare ha testat positivt. Elmir Gradjan, Admir Ahmetasevic, Dino Hamidovic and Alen Ovcina Quell är fyra andra spelare som testat positivt.

I Sverige har den stora grejen varit att den assisterande tränaren Martin Boquist testat positivt. Men han har nu testat negativt och är därmed på väg ner till Bratislava. Däremot hinner han inte ner till premiärmatchen. Vad gäller spelare missar Lucas Pellas mästerskapet efter att ha smittats under EM-uppladdningen. Det blev istället debuterande Emil Mellegård som tog hans plats i truppen.

Läs mer: Här är hela den svenska EM-truppen.

Sverige rivstartar – oddset lockar

Sverige ska vara ett betydligt bättre handbollslag än Bosnien-Hercegovina. Det lär bli tydligt från första minut. Precis som i träningsmatchen mot Nederländerna väntas Sverige rivstarta i högsta tempo. Då gick man upp till 4-0 i inledningen av matchen.

Hos ATG, som levererar odds under hela EM-turneringen, kan man spela på Sverige att komma först till tre mål. Oddset är 1.42 gånger pengarna. Det enda hindret stavas egentligen Benjamin Buric, men känslan är att Sverige tar kommandot direkt.

Speltipset sitter om Sverige blir laget som gör tre mål först i matchen. Först till tre, helt enkelt.

Sverige – Bosnien & Hercegovina

Speltips: Sverige först till 3 mål
Odds: 1.42
Bolag: ATG
Spelstopp: 13/1 2022, 20:30