SPELARBETYG: Sverige räckte inte till mot Norge

Andreas Palicka. Photo: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

Sverige förlorade mot Norge och därmed står det klart att det inte blir någon svensk EM-semifinal. Handbollskanalen sätter betyg på de svenska spelarnas insatser och betyget mäts i antalet hk-bollar där fem bollar är högsta betyg och en boll är lägsta.

Sverige förlorade mot Norge och här är Handbollskanalens betyg på de svenska insatserna.

Betygsskalan

5 – Världsklass
4 – Väldigt bra
3 – Bra
2 – Godkänd
1 – Kan bättre

Andreas Palicka
Sveriges bästa spelare sett över hela matchen. Flera fina räddningar som skapade energi i både laget och på läktarna. Visade stor vilja och heder i sitt spel.

Max Darj
Som alltid en klippa i försvaret. Sander Sagosen var inte lika vass som i Norges andra matcher och mycket av det hade med Darj att göra.

Lucas Pellas
Fick komma in i andra halvlek och visade både stor kyla och skicklighet. Väldigt fint inhopp av Lugi-spelaren.

Jerry Tollbring
Startade matchen bra med två raka mål från kanten, men var också inblandad i ett slarvigt tekniskt fel. Tog ansvar när spelet från niometer inte riktigt fungerade.

Andreas Nilsson
Fick inte mycket speltid, men när han väl var inne tvingade ”Stycket” norrmännen att lägga mer fokus på den svenska linjen, vilket i sin tur öppnade lite ytor åt niometersspelarna.

Fredric Pettersson
Fick chansen i mittförsvaret när Jesper Nielsen inte kunde spela. Gjorde det bra bakåt, fick inte spela mycket framåt.

Daniel Pettersson
Blandade och gav. Fina mål men också fler missar än vi har vant oss vid.

Kim Ekdahl Du Rietz
Fin match bakåt av Kim EDR, men inte särskilt lyckosam i det offensiva spelet där flera av skotten avlossades onödigt tidigt.

Lukas Nilsson
Försökte bredda och variera det svenska anfallsspelet med utspel till kanterna och inspel till linje. Inte så aktiv att gå på eget läge, men har utvecklat sitt passningsspel.

Simon Jeppsson
Fick speltid och startade matchen fint genom att direkt göra mål i ett utsatt läge när Sverige hade passivitetsvarning. Borde kanske ha fått spela mer.

Jim Gottfridsson
Gjorde vad han kunde för att få fart på det svenska anfallsspelet, men Sverige fick inte spelet att stämma. Försökte verkligen att ta ansvar, men det räckte inte hela vägen.

Linus Arnesson
Fick inte spela mycket framåt, men la ner ett stenhårt jobb i försvaret när han var inne.

Albin Lagergren
Var tillbaka i spel för första gången sedan premiären mot Schweiz och visst syntes det att Lagergren är lite ringrostig.

Spelade för kort tid för att bedömas

Mikael Appelgren, Philip Henningsson, Valter Chrintz

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here