SPELARBETYG: Han var bäst mot Belarus

Hampus Wanne. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

Sverige kom tillbaka starkt mot Belarus och fick med sig en poäng. Här är Handbollskanalens betyg på de svenska spelarna. Betyget mäts i antalet hk-bollar där fem bollar är högsta betyg och en boll är lägsta.

Sverige spelade oavgjort mot Belarus och här är Handbollskanalens betyg på de svenska insatserna.

Betygsskalan

5 – Världsklass
4 – Väldigt bra
3 – Bra
2 – Godkänd
1 – Kan bättre

Hampus Wanne
Fick inleda på bänken men kom in efter 20 minuter och visade klass direkt. Två mål på två skott och hade hyfsad koll på Vailupau bakåt. I den andra halvleken fortsatte Wanne att vara precis lika effektiv och klev fram i viktiga lägen flera gånger om.

Felix Claar
Gjorde mål efter sin patenterade stegisättning direkt i första och åkte sedan på en otroligt konstig utvisning. När han kom in igen gjorde han mål direkt och bjöd på två assist. Precis som Jönsson fick han starta i andra och inte nog med att han var bra bakåt så var han otroligt viktig framåt.

Alfred Jönsson
Kom in med lite mer än tio minuter kvar på första halvlek och briljerade direkt. Först ett mål med ett avstämt skott, sedan en flipp i krysset och avslutningsvis en bomb i krysset precis före paus. Fick chansen från start i andra och var briljant även då. Men missade tyvärr det sista läget.

Max Darj
Försökte och försökte att styra det svenska försvarsspelet men hade, precis som sina lagkamrater, svårt att få stopp på Belarus. Betydligt bättre i den andra halvleken och utan honom vore naturligtvis det svenska försvarsspelet något helt annat.

Lukas Sandell
Kom in efter en kvart och gjorde det bra direkt. Stod för ett fint genombrott som avslutades med ett mål. Rörlig och kvick även i den andra halvleken där han gjorde flera viktiga mål.

Mikael Aggefors
Kom in med fem kvar på första halvlek och spelade sedan resten av matchen. Blandade och gav.

Jonathan Carlsbogård
Gjorde Sveriges första mål med ett otroligt tungt avstämt skott. Men efter det fick Carlsbogård det inte att stämma på samma sätt. En hel del slarv i det offensiva spelet – bakåt däremot var han godkänd. I den andra spelade Carlsbogård nästan enbart bakåt och skötte sig då okej.

Daniel Pettersson
Fick inte mycket att jobba med, men hade tyvärr fortsatt tufft i läget. Men visade otroligt psyke när han satte 26–25 på slutet.

Lucas Pellas
Mardrömshalvlek för Pellas som, väldigt oraktäristiskt, brände två av två skott och dessutom hade enorma problem med Vailupau bakåt.

Andreas Palicka
Palicka har inte haft det rätta flytet så här långt under VM och så såg det ut även mot Belarus. Visserligen ingen bra hjälp från det svenska försvaret och en del otur inblandat, men vi väntar fortfarande på att Palicka ska vara Palicka.

Jim Gottfridsson
”Gotte” gick verkligen inte att känna igen i den första halvleken. Flera felpassningar och dessutom svårt bakåt.

Linus Persson
Succémannen från matchen mot Egypten fick det inte alls att stämma och byttes ut efter 15 minuter. Kom in igen med mindre än fem minuter kvar och ordnade fram en utvisning på Belarus, viktigt av högernian.

Spelade för kort tid för att bedömas

Jonathan Edvardsson, Anton Lindskog, Valter Chrintz, Fredric Pettersson