SPELARBETYG: De var bäst mot Tyskland

Sverige. Photo: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

Sverige fick nöja sig med en poäng mot Tyskland och här är Handbollskanalens betyg på de svenska spelarna. Betyget mäts i antalet hk-bollar där fem bollar är högsta betyg och en boll är lägsta.

Sverige kryssade mot Tyskland och här är Handbollskanalens betyg på de svenska insatserna.

Betygsskalan

5 – Världsklass
4 – Väldigt bra
3 – Bra
2 – Godkänd
1 – Kan bättre

Andreas Palicka
”Palle” fick inte mycket hjälp av sitt försvar under inledningen, vilket påverkade antalet räddningar. Trots det briljerade lagkaptenen några gånger och var framförallt lyckosam mot Uwe Gensheimer. I den andra halvleken höll Palicka högsta klass rakt igenom. Sveriges bästa spelare.

Max Darj
Framåt var Darj otroligt bra i första halvlek då han inte missade ett enda skott och var främsta svenska målskytt. Bakåt fick han och Carlsbogård inte till det på samma sätt, men det blev bättre under matchens gång. I andra halvlek var försvarsspelet mycket bättre och där gick Darj i bräschen.

Jim Gottfridsson
Var som vanligt inblandad i det mesta när det handlar om det svenska anfallsspelet. Styrde och ställde och var som alltid skicklig på att hitta sina lagkamrater i bra lägen.

Albin Lagergren
Blandade och gav i första halvlek. I den andra var Lagergren briljant och öste in mål från sin högernioposition.

Lucas Pellas
Inledde med att göra mål på straff, men missade sedan ett avslut och blev utvisad därefter. Spelade upp sig igen efter det och gjorde ett par viktiga mål i den andra halvleken.

Linus Persson
Fick spela lite mot slutet av första halvlek men hann inte visa upp sig då. Syntes betydligt mer i den andra halvleken när han gjorde ett par viktiga mål och ordnade fram tysk utvisning.

Fredric Pettersson
Kom in efter drygt en kvart och gjorde det riktigt bra. Använde sin storlek och styrka mot de stora tyska linjespelarna. Missade tyvärr ett friläge i ett viktigt skede av matchen, men i övrigt en bra insats av ”Chewie”.

Felix Claar
Inledde på bänken men var riktigt pigg när han kom in och fick fart på det svenska anfallsspelet. Bra i det egna läget och skicklig på att hitta sina lagkamrater. Som alltid stabil bakåt.

Jonathan Carlsbogård
Inte Carlsbogårds bästa match då han inte fick uträttat lika mycket som han brukar få framåt. Samtidigt har förväntningarna höjts på honom efter hans fantastiska landskamper. Spelade upp sig i den andra halvleken.

Niclas Ekberg
Fick inte mycket bollar att jobba med, men Ekberg gjorde det bra när han väl var inblandad. Ofta påpasslig i försvaret, framåt kan han uträtta mycket mer.

Spelade för kort tid för att bedömas

Mikael Aggefors, Emil Mellegård, Daniel Pettersson, Anton Lindskog, Oskar Sunnefeldt, Alfred Jönsson