Nära svensk seger – oavgjort mot Tyskland

Sverige. Photo: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

Det blev dramatiskt hela vägen in i mål i den första matchen i OS-kvalet. Till slut slutade matchen mellan Tyskland och Sverige 25–25 efter att tyskarna kvitterat med fyra sekunder kvar.

Sverige fick en tuff start på matchen med ett par tidiga utvisningar och ingen riktig träff bakåt. Tyskland gjorde mål från linjen, kanterna och både genom skytte långt utifrån och genombrott.

Framåt däremot såg det bättre ut och det faktum att Sverige tryckte rejält på avkast innebar att tyskarna inte hann byta som de ville. Därför blev det stora ytor för Jim Gottfridsson, som hittade Max Darj gång på gång inne på linjen.

Efter sisådär 17–18 minuter började det svenska försvarsspelet att sitta allt bättre och Sverige avslutade halvleken riktigt bra. Trots det var laget inte i ledning en enda gång under matchens första 30 minuter. Ställningen i paus var 14–13 till Tyskland.

Sverige, och framförallt Andreas Palicka, inledde andra halvlek briljant. Den svenska lagkaptenen räddade fem raka skott när Sverige gick både ikapp och förbi. En bit in på andra halvleken var den svenska ledningen uppe i tre mål och Sverige hade därmed ett kanonläge att vinna matchen.

Det saknades inte möjligheter för Sverige att döda matchen, men slarv i viktiga lägen och mängder av utvisningar ställde till det. Istället tog sig Tyskland tillbaka in i matchen och hade chansen att kvittera till 25–25 med drygt två minuter kvar. Men först briljerade Max Darj med sitt otroliga försvarsspel och sedan räddade Palicka.

Tyskland fick en chans till att kvittera och tog den. Schiller kvitterade till 25–25 med fyra sekunder kvar. Men en poäng är torts allt bra för Sverige.

Som bekant är det ettan och tvåan i kvalgruppen som går vidare till OS. För svensk del väntar match mot Algeriet imorgon och Slovenien på söndag.