SPELARBETYG: De var bäst i Sveriges otroliga vändning

Jim Gottfridsson. Photo: Armin Rauthner / BILDBYRÅN

Sverige vände och vann mot Norge och här är Handbollskanalens betyg på de svenska spelarnas prestationer. Betyget mäts i antalet hk-bollar där fem bollar är högsta betyg och en boll är lägsta.

Sverige vände och vann mot Norge och här är Handbollskanalens betyg på de svenska insatserna.

Betygsskalan

5 – Världsklass
4 – Väldigt bra
3 – Bra
2 – Godkänd
1 – Kan bättre

Valter Chrintz
Likt Wanne fick Chrintz inte många bollar att jobba med, men slet som ett djur bakåt och tog tillvara på de möjligheter han fick framåt. När Wanne och Ekberg inte satte sina straffar klev Chrintz fram och var hur kylig som helst.

Oscar Bergendahl
Otroligt påslagen från början och gick i bräschen för det fina svenska försvarsspelet. Tyvärr felaktigt utvisad när Sander Sagosen filmade. Fortsatt bra efter utvisningen – en expert på att trasa sönder anfall. Riktigt bra framåt hela matchen också.

Jim Gottfridsson
Låg i vanlig ordning bakom det mesta i anfallsväg. Dessutom den stora ledaren i laget.

Peter Johannesson
Kom in från start i andra och var riktigt bra under de 30 minuter han fick spela. En stor anledning till varför Sverige närmade sig Norge i den andra halvleken.

Tobias Thulin
Flera fina räddningar i den första halvleken. Ett par bollar han borde ha tagit, men fina inledande 30 minuter av Thulin. Satt på bänken i andra halvlek.

Max Darj
Kom in när Bergendahl blev utvisad och bidrog naturligtvis bakåt, men även framåt med två mål på två avslut i den första halvleken.

Jonathan Carlsbogård
Likt mästerskapet i stort hade Carlsbogård inte det självklara självförtroendet framåt. Däremot en bra prestation försvarsmässigt.

Lukas Sandell
Blandade och gav. Visade som alltid stort mod, men inte tillräckligt effektiv i avsluten.

Hampus Wanne
Norge gjorde allt de kunde för att stänga av Wanne, som inte fick några kantlägen att jobba med. För första gången under EM missade Wanne en straff.

Albin Lagergren
Otroligt tufft i första halvlek där han brände tre av tre avslut. Däremot bra jobb bakåt. I den andra var Lagergren väldigt mycket bättre.

Spelade för kort tid för att bedömas

Emil Mellegård, Fredric Pettersson, Eric Johansson, Karl Wallinius, Jonathan Edvardsson, Niclas Ekberg