Skador i kvartsfinallagen: Christian O’Sullivan ser ut att missa

Norges Christian O'Sullivan ser ut att missa resten av OS. Foto: Jon Olav Nesvold / BILDBYRÅN

Sverige har klarat sig från skador i OS. Jim Gottfridsson kom in i turneringen med en fotskada som han drog på sig i genrepet, men den tycks vara läkt. Det ser värre ut för Norge och Frankrike inför kvartsfinalerna.

Den norska mittnian Christian O’Sullivan drog på sig en tumskada i den avslutande gruppspelsmatchen mot Frankrike (som Norge vann med 32–29). Enligt den norska journalisten, Ole Jonny Hansen, som följer det norska landslaget på plats, kunde det medicinska teamet inte få fingret på plats. Nu rekommenderas en operation och O’Sullivan ser därför ut att missa resten av turneringen. Det skulle vara ett stort avbräck för Norge. Efter de inledande omgångarna var han med i toppen av assistligan och han är en av Norges viktigaste defensiva spelare. Förbundskaptenen Christian Berge säger till Nettavisen att han inte har gett upp hoppet om att han ska kunna spela, men att det inte ser bra ut.

Högernian Magnus Rød fick en smäll mot käken under matchen och är ett frågetecken inför kvartsfinalen mot Danmark.

Den franska västernian Timothey N`Guessan skadade vaden i samma match och är borta under resten av turneringen. Han ersätts av Romain Lagarde. Hugo Descat ser också ut att missa kvartsfinalen mot Bahrain, men väntas vara tillbaka till en eventuell semifinal.

Lasse Andersson i Danmark sträckte sin vad i mötet med Bahrain och har varit ett osäkert kort inför resten av turneringen. Men den danska förbundskaptenen, Nikolaj Jacobsen, meddelar att han blir kvar i truppen och är redo för spel i morgondagens kvartsfinal.

Sedan tidigare har försvarsspecialisten, Viran Morros, lämnat Spaniens trupp. Han ersattes av Kielce-spelaren Miguel Sánchez-Migallón.

Länkar:

Norge fortviler, men nå kommer en uventet beskjed fra Danmark

Handball-world.news: Injury update Tokyo