Sander Sagosen går emot mardrömssäsong

Sander Sagosen. Photo: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

Aldrig förr har stjärnklubbarnas fans och landslagens supportrar haft så många matcher att se fram emot. Baksidan är att spelarna som ska göra det på planen har en massiv belastning i spelschemat.

– Det blir unikt och jag måste bara få säga att det blir en helvetes säsong, säger Sander Sagosen till VG.

Den norska tidningen följer upp Rasmus Boysens sammanställning av hur det intensiva matchandet och resandet kan se ut under 2020/21.

Sagosen som byter Paris Saint-Germain mot THW Kiel har till att börja med 38 seriematcher i Bundesliga. Därtill 20 täta tillställningar när Champions League för den aktuella säsongen ska avgöras.

Mästarligan är inte ens i mål för 2019/20, ytterligare smått och gott som Tyska cupen och Super Globe vill ha sin plats i programmet.

Då har vi inte kommit in på Sagosens upplägg som centralpunkt i det norska landslaget, allehanda kval och mästerskap för upp summan till 102 matcher för kommande säsong.

Att skära ner på antalet står högt på dagordningen när Sagosen kommer till tals i VG.

– Det är lätt att säga med tanke på att Norge har hög ranking. Men kvalen till OS, EM och VM måste bort så vi kan använda de veckorna till annat. Ledsen, men så får det bli med hänsyn till de nationerna som kommer att förlora möjligheten att kvala in, säger han.

Länk: SAGOSEN FRYKTER «MARERITTOPPSETT»: – BLIR EN HELVETES SESONG