SM i beachhandboll blir inte av

Foto: Daniel Modig, Ikoncept AB

De bästa klubblagen går miste om möjligheten att tävla om SM-guld i sommar. När SM-veckan i Halmstad ställs in försvinner också SM i beachhandboll ur kalendern, skriver svenskhandboll.se.

Arrangörerna – RF, SVT och Halmstad verkar ha vänt på alla stenar. Under torsdagen kom så beskedet att det inte blir någon idrottsfest i veckoformat.

– Att ställa in ytterligare en SM-vecka är ett mycket tungt beslut. Vi jobbade för och hoppades på ett genomförande av en SM-veckan i sommar men i rådande situation har vi inget annat val än att ställa in. Det är fortsatt en allvarlig situation där Riksidrottsförbundet självfallet tar det ansvar vi kan för att bidra till att hålla nere smittspridningen, säger Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet i ett pressmeddelande.

Även handbollen drabbas och tvingas vända blad. Nästa tillfälle till titelkamp blir Linköping 2021.

– Det är oerhört trist för så många att vi behöver ställa in sommarens SM i beachhandboll för U19 och seniorer på Tylösand. Det hade blivit en fantastisk plats och arena för SM-spelet tillsammans fotbollens-SM och den ungdomsturnering som planerades parallellt, säger Per Ekberg, Svenska Handbollförbundet till svenskhandboll.se.

I sammanhanget påpekar SHF:s hemsida att anmälningsavgiften betalas tillbaka – för lag som erlagt den.

Länk: SM i beachhandboll ställs in