Så är läget i den svenska VM-truppen

Hampus Wanne. Foto: Carl Sandin/Bildbyrån.

Sveriges uppladdning inför VM har varit allt annat än bra. Först lämnade flera stjärnor återbud, sedan drabbades Anton Lindskog och Albin Lagergren av corona. Dessutom är det frågetecken för Hampus Wanne. Hur är egentligen läget i den svenska truppen?

Varken Anton Lindskog eller Albin Lagergren följer med till Egypten, även om de före detta IFK Kristianstad-spelarna inte är uteslutna för att kunna spela senare under mästerskapet. På fredagens pressträff uttalade sig Glenn Solberg så här om hur tankarna går kring ersättare till mittsexan.

– Vi har inte tagit något beslut om det än utan försöker ha tålamod. Vi håller många dörrar öppna. Vi har heller inte bestämt oss för vilka 16 som ska spela mot Tjeckien, sa förbundskaptenen.

Solberg berättade också att Emil Mellegård har lämnat truppen och att Hampus Wanne väntas ansluta till laget under söndagen. Utöver Lindskog och Lagergren som definitivt inte är med i de första VM-matcherna finns det frågetecken kring Wannes status. Han har haft skadeproblem och dessutom har hans sambo Daniela Gustin lämnat ett positivt coronatest.

Svenska spelarna som missar VM:

Mikael Appelgren, Niclas Ekberg, Jesper Nielsen, Andreas Nilsson, Lukas Nilsson, Simon Jeppsson, Linus Arnesson, Anton Lindskog och Albin Lagergren (de två sistnämnda kan bli aktuella senare under VM).

Som det ser ut just nu åker följande trupp till Egypten:

MV
Andreas Palicka
Mikael Aggefors
Peter Johannesson

V6
Hampus Wanne
Lucas Pellas

M6
Max Darj
Fredric Pettersson

H6
Daniel Pettersson
Valter Chrintz

V9
Jonathan Carlsbogård
Alfred Jönsson
Oskar Sunnefeldt

M9
Jim Gottfridsson
Felix Claar
Jonathan Edvardsson

H9
Linus Persson
Lukas Sandell
Jack Thurin

I truppen är det 18 spelare, vilket innebär att två av spelarna kommer att vara utanför matchtruppen i premiären mot Tjeckien. Det är inte direkt någon högoddsare att en målvakt ska bort, alltså Aggefors eller Johannesson. Den andra spelaren som ryker lär vara Jack Thurin, som var sist in i truppen.

Sveriges schema:

14 januari: Sverige – Tjeckien
16 januari: Sverige – Chile
18 januari: Sverige – Egypten