Kurtagic/Wetterwik missar VM

Mirza Kurtagic och Mattias Wetterwik. Foto: Jörgen Jarnberger/Bildbyrån.

Mirza Kurtagic och Mattias Wetterwik har båda testats positivt för covid-19 och nu berättar domarparet att de därmed missar VM.

– Tyvärr blev det så här, vilket såklart är väldigt tråkigt. För några veckor sedan hade vi både semifinalen i Final Four och ett stundande VM att se fram emot, men nu blev båda inställda för vår del. Nu gäller det att ta nya tag med OS-kval i mars och sedan förhoppningvis OS i sommar, så även om några av våra delmål nu inte blir av för oss så är våra stora mål fullt möjliga att uppnå, säger Mattias Wetterwik till svenskhandboll.se.

Domarparet har imponerat stort i de internationella uppdrag de har fått och står högt i kurs på den stora scenen. Men istället för semifinal i Final Four och VM blir det nu ett litet uppehåll för Kurtagic/Wetterwik.

– Vi fokuserar på att klara av viruset på bästa möjliga sätt och därefter jobba hårt för att vara aktuella för nästkommande uppdrag. Vi har redan fått input från PRC (IHF:s domarkommitté) att detta inte ska påverka framtida uttagningar, samt att de räknar med oss på nästkommande viktiga, av IHF anordnade, evenemang under 2021, säger Mirza Kurtagic till hemsidan.

LÄNK: Inget VM för Kurtagic/Wetterwik