Rolando Freitas blir förbundskapten i Sydkorea

Rolando Freitas. Foto: Heuberger/Imago/Bildbyrån.

Rolando Freitas är nästa person i spetsen för Sydkoreas herrar. Portugisisen tar över i samband med en kursförändring från förbundet (KHF) – bägge landslagen får utländska tränare, enligt IHF.

Sydkorea har hållit till i Presidents Cup i sina VM-besök sedan 2011 och missade kvalet till både Rio de Janeiro och Tokyo-OS.

Krafttag krävs för att rätta till de uteblivna resultaten. Handbollskanalen har tidigare skrivit om Kim Rasmussens jobb med damlandslaget österut i Asien. Herrkaptenen Freitas blev officiellt presenterad på sin nya arbetsplats i dagarna och fortsätter med nationella uppdrag.

Freitas har fyra år bakom sig som teknisk direktör i Israel och ansvarig coach för herrlandslaget. Landsmannen Herlander Silva stöttar som assisterande förbundskapten med OS i Paris om två år i sikte.

– Efter OS I Tokyo insåg vi att allt kring våra seniorlandslag behövde göras om. Det koreanska sättet att träna fungerar inte längre för våra unga spelare, nu ser vi fram emot att våra utländska tränare ska kunna förena styrkan i Koreas och Europas handbollsstil, skrev KHF enligt IHF i ett uttalande om de nya ledarna.

Länk: FREITAS AND RASMUSSEN REVEALED AS NEW KOREA NATIONAL TEAM COACHES