Kim Rasmussen blir Sydkoreas första utländska tränare

Kim Rasmussen. Photo: Jon Olav Nesvold, Bildbyrån.

Danske tränare Kim Rasmussen har fått ett nytt spännande jobb inom landslagshandbollen. Med landsmannen Bo Rudgaard som assisterande tränare kommer Rasmussen att ta över som förbundskapten för Sydkoreas damer, det rapporterar danska TV2.

Erfarne Kim Rasmussen fortsätter att bygga på sitt CV med landslagsuppdrag inom damhandbollen. 2010 utsågs han till förbundskapten för Polen, där var han i 6 år innan det blev 4 år i Ungerns landslag och nyligen kommer han från en kort sejour hos Montenegro.

Däremellan har han jonglerat uppdrag som klubbtränare för CSM Bukarest, MKS Lublin och CS Gloria Bistrița-Nasaud. Och nu blir det alltså ett nytt uppdrag på en ny kontinent – som förbundskapten för Sydkorea.

– Jag är väldigt exalterad och hedrad över att vara den första utländska tränaren i Sydkorea och jag kommer att behöva all min kompetens och hjälp från spelare och personal för att bli framgångsrik, skriver Kim Rasmussen på sin Facebooksida, enligt danska TV2.

Som personalhjälp med sig till Asien har han landsmannen Bo Rudgaard, vars kontrakt som assisterande tränare för Århus United går ut i sommar. Det är oklar hur länge danskarnas kontrakt i Sydkorea sträcker sig, men att ta sig till OS 2024 i Paris pekas ut som det stora målet med uppdraget.