”Reserverna” imponerade – besvikelse trots allt

Alfred Jönsson. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

Sverige var riktigt illa ute mot Belarus – då kom Alfred Jönsson, Felix Claar och Lukas Sandell in och vände på matchen. Trots det fick Sverige nöja sig med en poäng mot Belarus.
– Jag är väldigt besviken och sjukt arg på mig själv, säger Alfred Jönsson.

Startuppställningen med Jim Gottfridsson, Jonathan Carlsbogård och Linus Persson, som alla hyllats enormt för deras prestationer i de tre första matcherna, fick inte alls till det mot Belarus. Sverige halkade efter rejält – då satte Glenn Solberg in Alfred Jönsson, Felix Claar och Lukas Sandell, som tog Sverige tillbaka in i matchen.

– Klart att det var ett tufft läge, vi låg under där i början. Vi som inte spelat så mycket fick komma in och göra det vi är bra på. Vi fick bra utdelning på det, säger Felix Claar.

Sakta men säkert gick Sverige både ikapp och förbi, mycket tack vare niometerstrion, ihop med Hampus Wanne. Sverige hade chansen att avgöra matchen, men Alfred Jönsson missade avslutet.

– Vi bestämde oss för att gå för det, men jag gick kanske för det lite för hårt. Så det är så klart besvikelse där på slutet, jag skulle absolut inte ha tagit det läget. Men jag får vara nöjd med prestationen innan det, säger Alfred Jönsson.

– Sett över 60 minuter var kryss kanske rättvist, men som det slutar känns det jättetungt, fyller Claar i.