Play: Magnus Jøndal och Norge håller medaljkursen

Norge har vunnit allt, hittills efter sex starka insatser i EM. Det betyder att ett av de stora favoritlagen är snubblande nära semifinal. – Självklart, vi har bra möjligheter, säger Magnus Jøndal efter 31–28 över Island.

Det segerstaplande laget kan ta hjälp från olika håll, poängtapp för Ungern mot Sverige (tisdag kväll) eller Portugal (onsdag eftermiddag) skickar Norge vidare till kamp om medalj redan innan nästa match för egen del.

Framförallt har Norge hjälpt sig själv med ett välfungerande system. Fram till paus mot Island var det spel mot ett mål, fartfyllt sådant med gasen i botten.

– Så har det varit i alla matcher. Det är det är bara Sverige som sett till att det (tempot) inte blev så högt, säger Magnus Jøndal efteråt.

Vad händer i andra halvlek?

– Vi leder stort men tappar lite i nivå. De har en bra målvakt som räddar många skott, fyller kantliraren efter att Norge ändå balanserat sitt försprång med åtminstone tre måls marginal.

Mycket ska till för att Norge ska hamna utanför topp två. Betydelsen av sista matchen i Malmö kan ändå landa i första eller andra plats i huvudrundan.

Sålunda lämnas ingenting åt slumpen, Norge vill säkert sy ihop intrycken och lämna ännu en EM-fas med obesegrat facit.