PLAY: Kristján Andrésson om den ständiga högernio-frågan

Sverige åkte på en blytung förlust ikväll mot Slovenien inför de nära 12000 personerna i Scandinavium. Förbundskapten Kristján Andrésson tror dock inte att det var den berömda högerniopositionen som ställde till det för laget.

– Det är en jämn match där vi inte riktigt får det att lossna i vårt anfallsspel. Försvarsmässigt och målvaktsmässigt tycker jag att vi står bra. Sen är de (Slovenien) skickligare i sista kvarten, tycker jag, säger förbundskaptenen.

Framförallt var det Sloveniens fart och rörelse i anfallsspelet som skapade problem för Sverige, där slovenernas högernia Jure Dolenec gör sju mål och är målbäst på planen. Sveriges niometersspelare hade mer problem att skapa rena lägen framåt.

– Det är tufft för alla våra niometer idag. Jag hade hoppats på att vi hade kunnat få ut fler bollar till kanterna men de täpper till de ytorna bra.

Det fanns inte någon tanke att sätta in till exempel Daniel Pettersson på högernio?

– Vi har spelat med högerhänt på högernio de senaste två matcherna mot Egypten och sist mot Schweiz och det har fungerat bra. Det handlar inte om att byta spelsystem eller att hitta kanter som ska lösa vår högernioposition utan vi får titta på detaljer där vi kan hjälpa varandra.