Perfekt VM-start för Sverige – seger direkt mot Egypten

Mikael Appelgren. Photo: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

Sverige stod knappast för någon felfri insats, men det blev seger mot Egypten i VM-premiären. Sverige vann med 27–24 och fick därmed en fin start på mästerskapet.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Fredagen har varit skrällarnas dag i grupp D där Angola först skrällde mot Qatar, något sedan Argentina följde upp med att spela oavgjort med Ungern. När kvällens sista match i gruppen skulle avgöras var Sverige den stora favoriten.

Så här ställde Kristján Andrésson upp laget:

MV: Mikael Appelgren
V6: Jerry Tollbring
M6: Jesper Nielsen
H6: Niclas Ekberg
V9: Lukas Nilsson
M9: Jim Gottfridsson
H9: Albin Lagergren
Försvar: Max Darj & Kim Ekdahl Du Rietz in (Gottfridsson & Nilsson ut)

Sverige fick inte någon vidare start på matchen och Egyptens målvakt Karim Hendawi kunde briljera med två räddningar på de tre första skotten. Omställningsspelet klaffade inte riktigt i det svenska laget och matchen var jämn fram till att Sverige började att dra ifrån efter ungefär 15 minuter. Kanske var det en viss nervositet i det svenska laget med tanke på det enorma publikstöd laget hade.

Kim Andersson kom in och stod för ett fint inhopp med tre mål och en delikatess till assist bakom ryggen som Mattias Zachrisson förvaltade på bästa sätt. Annars handlade den första halvleken mycket om nämnde Hendawi och i det svenska laget Lukas Nilsson. Kiel-spelaren missade sina två första skott men fortsatte att våga och blev belönad med en ordnad straff samt en ordnad utvisning. Dessutom gjorde vänsternian två mål.

Sverige fick sedan inte till avslutningen på halvleken och ställningen i paus var ”bara ”13–11.

I den andra halvleken drog Sverige ifrån direkt och Egypten klarade inte riktigt av att hänga med när Hendawi inte var lika lyckosam. Det var fortfarande inte något svenskt drömspel, men likväl lite bättre anfallsspel och dessutom en del kontringsmål.

Men så drog Sverige på sig en del utvisningar och då kunde Egypten närma sig på nytt. När Sverige hade två spelare utvisade gjorde Egypten två raka mål och vips så var det bara två mål som skiljde lagen åt. Det blev ännu värre för svensk del och när Egypten kvitterade till 22–22 tog Andrésson timeout.

Det blev otroligt dramatiskt på slutet, men Sverige lyckades knyta ihop säcken och vann till slut med 27–24.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here