Ny landslagströja på bild – se den här!

"Handball the ball" av Armin Kuebelbeck - http://galerie.best4sports.de - my website and my own picture --Kuebi 17:51, 6 January 2007 (UTC). Licensierad under CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons.

Det Svenska Handbollsförbundet har fått en ny leverantör av material och det är välbekanta Kempa.

Ett nytt avtal för Svenska Handbollsförbundet angående leverantör av till exempel landslagströjor började gälla 1 januari 2016. Det är tyska märket Kempa som under minst 3,5 år (alltså fram till sommaren 2019) kommer leverera kläder och material till SHF.

Kempa är en del av det tyska varumärket Uhlsport och namnet kommer från den gamle tyska storliraren Bernhard Kempa. Han har fina meriter och är också uppfinnaren av det vi i Sverige kallar ”japan” men som i Tyskland kallas jut Kempa-Trick. En pass till spelare i luften som passar/skjuter innan den har landat.

Enligt ett pressmeddelande på Svenska Handbollsförbundets hemsida kommer premiären för den nya tröjan ske redan på måndag den 4 januari när Sverige möter Tjeckien. Det är en träningsmatch inför EM i Polen som spelas i Jönköping. Andra länder som kommer spela i Kempa under EM i Polen är Tyskland, Polen, Island och Slovenien. I Sverige spelar bland andra Alingsås HK, HK Aranäs och VästeråsIrsta HF med Kempa-tröjor.

Såhär säger Melanie Steinhilber, VD uhlsport GmbH:

”Samarbetet med SHF är en milstolpe i vår strategi för att stärka och bygga upp varumärket Kempa ytterligare i Sverige. Redan från början i förhandlingarna såg vi stora möjligheter till ett aktivt samarbete som kan stärka båda parter.

Kemin fanns där från allra första början och de idéer och den utvecklingspotential som Stefan Lövgren såg för landslagen stämde väl överens med de förväntningar och önskemål vår ledning i Tyskland och Sverige har.”

Jesper Konradsson med den nya landslagströjan från Kempa. Foto: Handbollslandslaget på Twitter (@hlandslaget).
Jesper Konradsson med den nya landslagströjan från Kempa. Foto: Handbollslandslaget på Twitter (@hlandslaget).