Norge har brutit mot IHF:s regler varje match – åker på fyra böter

Sander Sagosen under matchen mot Ungern, med nya kompressionstights. Photo: Ludvig Thunman, Bildbyrån.

Det norska handbollslandslaget har haft stora framgånger hittills i mästerskapet. Fyra vinster på fyra spelade matcher – men också fyra böter för utrustning som brutit mot IHF:s regler, skriver NRK på sin hemsida

Det hela ska handla om de kompressionstights som bland annat Sander Sagosen använt under shortsen. Under gruppspelet var tightsen svarta, något som inte stämmer överens med IHF:s regler om att den typen av plagg ska gå i samma färg som den dominerande färgen på landslagsstället – alltså i Norges fall, mörkblå.

Till huvudrundan i Malmö försökte det norska handbollsförbundet att lösa problemet genom att använda sig utav ett par mörkblåa shorts, men inte heller då tyckte EHF att färgen stämde överens tillräckligt bra – och bötfällde Norge återigen.

– Å ena sidan har vi försökt att genomföra förändringar till något som är väldigt likt, så vi tycker det är lite knepigt. Å andra sidan visste vi om det här, så vi borde ha varit bättre förberedda, säger Erik Langerud, generalsekreterare för den norska handbollsförbundet, till NRK. 

Böterna ska efter de fyra matcherna ha stigit till runt 7000 euro, alltså 70 000 norska kronor, uppger Langerud till NRK.

Länk: NRK