Nordic entertainmant group säkrar TV-rättigheter – satsar stort

Foto: Ludvig Thunman, Bildbyrån

NENT Group (Viasat) satsar hårt på handbollen. Nu har de exklusiva sändningsrättigheterna säkrats för båda damernas och herrarnas VM och EM samt Champions League, det berättar NENT Group i ett pressmeddelande.

ANNONS

– 17 raka mästerskap! Det är det som det handlar om framöver i NENT:s kanaler, med start från damernas EM nu i december. Nu tar vi totalgreppet på den bästa mästerskapshandbollen med två blågula landslag som verkligen engagerar den stora svenska tv-publiken, säger Nordic Entertainment Groups sportchef Per Nunstedt i pressmeddelandet.

NENT är med andra ord TV3, TV10, Viaplay och några andra kanaler. Nu har NENT förlängt sändningsrättigheterna för VM fram till 2015, EM fram till 2026 och Champions League och EHF-cupen fram till 2023.

Viasat sände samtliga matcher när herrarna spelade EM i vintras och kommer vara redo när damernas EM avgörs i Frankrike i november-december.

– Över 4 miljoner svenskar var inne och kikade på någon del av EM i januari, runt 1,5 miljoner tv-tittare följde som mest såväl semi som finaldrama för de svenska herrarna. På fri-tv, Tv3 och Tv10, så visade vi över 30 matcher medan Viaplay sände allt, det här är mästerskap som slår igenom brett hos tittarna, säger Per Nunstedt i pressmeddelandet.

Och frukta icke, det folkkära kommentatorsparet kommer att finnas kvar för att guida igenom matcherna.

– Vi har en engagerad redaktion kring handbollen där man också kan notera att Robert Perlskog och Claes Hellgren drar igång sitt 34:e mästerskap tillsammans som kommentatorspar lagom till advent, ett svårslaget rekord i sådana här sammanhang, avslutar Nunstedt.

ANNONS
Annonslänk: Kampen om SM-guldet har börjat - följ dramat på C More Mycket Sport.
ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here