Albin Lagergren med avslut i Kristianstad

Albin Lagergren. Foto: Ludvig Thunman, Bildbyrån

Efter flera år i IFK Kristianstad kommer Albin Lagergren att lämna klubben för Bundesliga efter säsongen. Men först ska han och Sverige ta sig an Nederländerna i playoff-returen till VM. Matchen blir Lagergrens sista i Kristianstad arena – för den här gången. I en intervju på Handbollslandslaget.se berättar högernian mer om sina känslor inför det som komma skall.

ANNONS

– Klart att det kommer att bli en speciell match, säger han till Handbollslandslaget.se.

Albin Lagergren kom till IFK Kristianstad från allsvenska Varberg och hade en tuff debutsäsong. Då funderade högernian på att sluta med handboll och satsa på den civila karriären. Nu, några år senare och med flera SM-guld i bagaget, rankas Lagergren som en av världens bästa högernior.

– Det är IFK:s förtjänst att jag är här i dag. Jag har lärt mig så oerhört mycket och hur man blir en professionell handbollsspelare som klarar av att spela över 70 matcher på en säsong. De har gett mig alla verktyg jag behövt för att utvecklas, säger Lagergren till Handbollslandslaget.se.

Och nu spelar alltså Lagergren sin sista match i Kristianstad arena, åtminstone för den här gången.

– Det är min gamla hemmaborg som jag har många goda minnen från. Där finns en fantastisk publik, så det är klart att det kommer att bli en speciell match. Roligt att det är en så viktig match också, så jag hoppas att det blir bra liv på läktaren, säger han till Handbollslandslaget.se.

LÄNK: Lagergren: ”Kommer att bli en speciell match”

ANNONS
Annonslänk: Kampen om SM-guldet har börjat - följ dramat på C More Mycket Sport.
ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here