Niklas Landin ser slutet i danska landslaget

Niklas Landin. Foto: Jesper Zerman / BILDBYRÅN.

En era är snart över i den rödvita tröjan. Niklas Landin lägger ner sin landslagskarriär efter OS i Paris, meddelar målvakten i en intervju med TV2.

Med landskamper som spänner över 16 år har Landin varit med vid samtliga guld utom ett som Danmark nått i sin moderna framgångssaga. Vid ett otal tillfällen har 35-åringens alerta prestation varit helt avgörande i vinna-eller-försvinna-kampen i mästerskapen, Landin har dessutom förkroppsligat förmågan att vara som bäst när det gäller som mest.

– Landslaget har gett mig den största upplevelserna inom handboll och jag är oerhört stolt över att jag spelat med de årgångar som spottat ur sig den ena jättetalangen efter den andra.

– Men mest av allt är jag stolt över att vi har kunnat få ihop det till ett fantastiskt landslag, som jag också tror att Danmark komma att ha under många år framöver, säger han till TV2.

Landin satsar vidare med klubblaget Ålborg men blir alltså januarieledig för första gången på många år under VM 2025. OS i Augusti ”blir den perfekta avslutningen”, enligt keepern i TV-intervjun.

– Det finns inget väl jag hellre vill än att få sätta punkt med OS-guld, säger han till TV2.

Länk: Landin stopper på landsholdet efter OL