Motståndarkollen: Fysiskt och välcoachat Egypten väntar

Mohamed Sanad. Foto: J Crosnier

Det är fredag och äntligen har det blivit dags för svensk VM-premiär. Motståndet står Egypten för och det kan bli en tuff nöt att knäcka för det svenska laget.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

– Egypten är bra, de är storvuxna och fysiska. De har bra skytte på både högernio och vänsternio och så finns Ahmed El-Ahmar där som gubben i lådan. Det händer grejer hela tiden när han har bollen. De har dessutom en duktig tränare i David Davis som varit där sedan i juni. De kommer nog att spela spanskinspirerat försvar med höga tvåor och vara snabba i omställningar, säger Sveriges förbundskapten Kristján Andrésson till Handbollskanalen.

Egypten är det första landslaget någonsin utanför Europa att nå semifinal i ett VM. Den bedriften lyckades Egypten med 2001 i Frankrike, där laget sedermera slutade fyra. Totalt har Egypten varit med i 15 VM-slutspel och i de afrikanska mästerskapen har man varit en gigant med sex titlar, där den senaste kom 2016. I det senaste världsmästerskapet, i Frankrike 2017, vann Egypten tre matcher men förlorade också tre. En av förlusterna där kom mot Sverige. Men Egypten har gjort bra resultat mot Sverige, bland annat blev det seger i OS 2016.

Egypten åkte på en tuff skada före mästerskapet då Abol Fotoh Ahmed dessvärre inte kan  vara med. Annars handlar mycket om legendaren El-Ahmar och även Mohamed Shebib som 2018 blev förste spelare från Egypten att vinna Champions League då han gjorde det med Montpellier.

Egypten har spelat två träningsmatcher före mästerskapet och vunnit båda: 38–24 mot Lettland samt 28–19 mot Belgien. Det är ett Egypten som går in i det här mästerskapet med gott självförtroende, men tittar man historiskt leder Sverige inbördes möten med 19–7.

Matchen har avkast 20:30 och sänds på TV3 och Viaplay.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here