Motståndarkollen: Charmgänget Angola står på tur

Edvaldo Ferreira, Angola. Photo: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

Angola charmade hela handbollsvärlden när de skrällvann mot köpelaget Qatar i premiärmatchen i VM. Mot Ungern gick det inte fullt lika bra för Angola – Sverige går självklart in i kvällens match som storfavorit.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

– Angola har jag bara sett lite kort sådär, men de har bra krut i benen, hoppar högt och skjuter hårt. Spelar vi som mot Argentina behöver vi inte bekymra oss. Sätter vi vårt försvarsspel så vi får kontringar borde vi vinna, säger Sveriges assisterande förbundskapten Martin Boquist.

Angola besegrade alltså Qatar i premiären, något som var högst oväntat. Mot Ungern så det sedan ut lite mer som väntat – nämligen att Angola var lite av en slagpåse. Men det är fortfarande ett otroligt charmigt lag som spelar handboll på ”rätt sätt”. De har också flera häftiga lirare, bland annat målvakten Giovany Muachissengue som imponerade stort mot Qatar.

Angola har varit med i tre VM-slutspel före årets mästerskap och bästa resultatet kom 2005 då laget slutade på 20:e plats. Annars är största meriterna de tre tredjeplatserna i afrikanska mästerskapen. Senaste bronspengen där kom 2018 då Marocko besegrades i den sista matchen.

Förbundskaptenen heter Filipe Pinto da Cruz och är från Angola. En intressant tränare som verkar vara väldigt omtyckt bland sina spelare.

Angola spelade tre träningsmatcher före VM och där gick det enligt följande:

Angola – Marocko 29-26
Tunisien – Angola 34-14
Angola – Algeriet 29-27

Kvällens match har avkast 20:30 och sänds på TV3 samt Viaplay.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here