Nyköbing Falster förlorade mot kryddblandningsägda Vegeta

Anna Lagerquist. Foto: Christoffer Borg Mattisson.

Det blev en tung hemmaförlust för Lagerquist och company i Nyköbing i EHF Cupen igår. Kroatiska Podravka Vegeta kom till Danmark och åkte hem med två poäng efter seger 28-24 (13-10).

Nyköbing Falster, med sina många svenska spelare, tog igår emot kroatiska Podravka Vegeta för att hitta sin första seger i årets EHF Cup. Det blev inte så. Istället tog det kroatiska laget, som fått sitt namn av företaget Podravkas populära kryddblandning Vegeta, med sig alla poäng med sig hem.

Laget, och företaget, kommer från staden Koprivnica och är mesta mästare i kroatiska ligan där de bara förlorat två ligatitlar på de senaste 26 säsongerna. Säsongen 95/96 vann de även Champions League under namnet Podravka Koprivnica.

Och igår vann de alltså sin andra match i rad i EHF Cupens grupp D. Vegeta tog tag i morteln från start och malde ner Nyköbing i Danmark. Ledningen med 13-10 i halvtid växte till 28-24 vid slutsignalen. Bäste målskytt för gästerna var Ana Debelic på linjen som gjorde åtta.

Den andra Anna på linjen, Lagerquist i Nyköbing, gjorde två mål. Ännu farligare var Angelica Wallén och Emelie Westberg som satte fyra mål var. Men trots det åkte Nyköbing på sin andra förlust i rad i grupp D, där den första kom borta mot regerande mästarna Craviova med ovanliga 12-18.

I nästa omgång möter Nyköbing spanska Bera Bera på hemmaplan. Vegeta åker till Rumänien för en tuff match mot Craiova.

Matchprotokoll >>

Tabeller >> 

Övriga resultat i EHF Cup:
Krasnodar(RYS) – Larvik (NOR) 32-26 (14-16)
Storhamar(NOR) – Esbjerg(DAN) 28-28 (14-15)
Magura Cisnadiei(RUM) – Bietigheim(TYS) 20-34 (13-16)