Michael Biegler blir ny förbundskapten för Ukraina

Michael Biegler under tiden som tysk förbundskapten. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN.

Ukrainas handbollsförbund meddelar att den före detta förbundskaptenen för Tysklands damer, Michael Biegler, nu tar över det ukrainska herrlandslaget. Han kommer att leda laget under EM och dessutom arbeta med Ukrainas ungdomssatsning.

Redan för ett par veckor sedan gick det ukrainska förbundet ut med att Biegler kommer att arbeta inom organisationen, men nu står det klart att han blir huvudtränare för herrlandslaget. Där kommer han att verka tillsammans med Oleksandr Gladun, som också är ordförande för Ukrainas handbollsförbund. I jobbet ingår också en rådgivande roll i planerna för en omstrukturering av förbundet och en satsning på ungdomshandbollen.

Ukraina är klara för EM-turneringen i Ungern och Slovakien i januari nästa år. Där har de hamnat i en tuff grupp med Frankrike, Serbien och Kroatien.

– Vi vet vilket proffs vi har knutit till oss och vi är glada för att Michael Biegler har bestämt sig för att ansluta till oss, trots att han hade andra anbud. För det ukrainska förbundet är det ett bra steg att få en västorienterad tränare, som också kommer att hjälpa till att utveckla oss med sin spelfilosofi, säger Gladun, enligt handball-world.news.

Michael Biegler var förbundskapten för Tysklands damlandslag mellan 2016–2018. Därefter har han tränat den tyska klubben SC DHfK Leipzig.

Länk: New Head Coach for Ukraine’s Men National Team